O primăriţă din Bihor a fost iertată de magistraţi, pentru cele aproape 900 de mite pretinse de la angajaţii instituţiei.

Femeia acorda lunar câte 300 de lei angajaților, în schimbul a 10% din valoarea sporurilor.

Fosta primărița din Sălaj a fost trimisă în judecată de către procurori Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, cu patru ani în urmă.

În total, 858 de infracțiuni de luare de mită au calculat procurorii, care l-au trimis în judecată și pe casierul instituției, care se ocupă personal de strângerea plicurilor cu banii de la colegi, scrie antena3.ro.

Atât Tribunalul Bihor cât și Curtea de Apel i-a achitat, acum, pe cei doi, sabilind că faptele ce le sunt imputate nu există. Asta pentru că, între timp, majoritatea funcționarilor și-au schimbat declarațiile date în fața procurorilor, spunând, la noile audieri, că lăsau ei, din propria inițiativa, câte 25-30 de lei casierului, fie din solidaritatate pentru primar, fie pentru că așa era obiceiul.

Astfel, judecătorii au constatat că, în acest caz, este vorba doar despre un comportament imoral și incorect al celor doi, și nu despre infracțiuni precum luare de mită sau primire de foloase necuvenite.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.