În ședința ce va avea loc pe data 19 iulie la Consiliul Județean Suceava, președintele CJ Gheorghe Flutur a prezentat câteva puncte de pe ordinea de zi ce se vor dezbate și se vor supune la vor în cadrul ședinței.

Unul din punctele de pe ordinea de zi va fi cu privire la o rectificare bugetară pozitivă la CJ Suceava, fiind vorba de 5.3 milioane lei primiți de la Guvernul României prin fonduri pentru zonele calamitate. De asemenea, mai este o rectificare bugetară pozitivă, de 2.4 milioane ron pentru finanțarea drepturilor copiilor cu cerințe speciale, bani ce se vor da primăriilor pentru copiii integrați în învățământul de masă.

„Tot în capitolul de rectificare bugetară vom aloca bani pentru acea investiție de la Piatra Șoimului, investiție ce costă în total 400.000 de lei, din care Consiliul Județean Suceava suportă 220.00 de lei. Facem acest lucru pentru a da drumul proiectului și pentru a face achizițiile cât mai repede și să începem să construim sus pe Rarău”, a declarat Flutur.

DSC_1366Președintele CJ a mai specificat că va mai aloca fonduri pentru situații speciale, precum Căminul de Bătrâni de la Solca, către care va îndrepta suma de 110.000 lei.

Un alt punct de pe ordine de zi va fi completarea și îmbunătățirea calendarului cu acțiuni culturale în care CJ este implicat.

„Pe 31 iulie vom lansa marele proiect «Hai în Bucovina!». Dacă ne gândim bine, rădăcinile acestui proiect au fost puse la poarta de intrare de la Drăgușeni, acum mulți ani în urmă, de echipa lui Gheorghe Flutur, iar acum încercăm să îi dăm contur”, a mai declarat președintele CJ Suceava. Acest proiect va demara odată cu deschiderea Muzeului de Istorie, pe 31 iulie, la ora 14:00.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.