Rectorul Universităţii din Bucureşti Mircea Dumitru a anunţat, luni, că demisionează din toate funcţiile pe care le ocupă în cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare.

Potrivit rectorului Universităţii Bucureşti, în prezent lucrurile au luat „o întorsătură grotescă”.

Mircea Dumitru a adăugat că prezenţa sa în continuare în consilii ale ministerului „ar dăuna” mult propriei sale sănătăţi sufleteşti în condiţiile în care demnitatea publică ocupată cândva de Spiru Haret îi revine unui universitar, care este şi rector, iar acesta “suferă dramatice episoade de luptă infantilă cu gramatica de bază a limbii române”.

„Atunci când demnitatea publică ocupată cândva de Spiru Haret îi revine unui universitar care este şi rector, iar acesta suferă dramatice episoade de luptă infantilă cu gramatica de bază a limbii române şi ar trebui, mai degrabă, să ‘pună mâna’ pe o carte elementară de sintaxă şi de semantică a frazei, decât să gestioneze o responsabilitate uriaşă pentru copiii şi viitorul acestei ţări, … ei bine! în astfel de circumstanţe, prezenţa mea în continuare în consilii ale ministerului ar dăuna mult propriei mele sănătăţi sufleteşti”, a transmis el 

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.