Rectorul interimar al Universităţii „Ştefan cel Mare Suceava”, prof.univ.dr.ing. Mihai Dimian, face o nouă analiză pertinentă despre cum au fost împărțite locurile bugetate la universitățile din România.

„Diferența de locuri bugetate între 2017 și 2018 la 6 universități din București și 4 din Iași. Ar fi bine să înceteze minciuna că s-au luat locurile de la București și s-au dat la Suceava și să se discute despre ceea ce s-a întâmplat în fapt: mutarea unor locuri bugetate de la științe socio-umane la medicină, inginerie, agronomie”, a spus Dimian.

Acesta a mai afirmat că, personal, nu susține modificări mai mari de 3% de la un an la altul, dar lucrul acesta s-a întâmplat des și în trecut (vezi evoluțiile din timpul Miniștrilor Funeriu, Pricopie, etc.)dimian - locuri bugetate universitati

Trebuie precizat faptul că atunci când era ministru al Educaţiei, rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a dublat numărul locurilor bugetate la masterat pentru universitatea la care preda.

„Spre exemplu, când a fost ministru dl. Pricopie, rectorul SNSPA, a crescut în doi ani de zile numărul de locuri la masterat la universitatea respectivă, de la 450 la 800. Nu ştiu care a fost strategia naţională a României pentru a dubla numărul de locuri la ştiinţe politice şi administrative. Faţă de anul trecut, SNSPA a pierdut 150 de locuri, dar în doi ani a câştigat 400 de locuri”, a declarat Dimian.

Rectorul USV a mai spus că în urma unor calcule rezultă că ceea ce susțin rectorii marilor universități sunt minciuni.

„Am făcut calculele. Avem 28% dintre locurile la licenţă alocate centrului universitar Bucureşti, cu 200 de locuri în plus la studiile de licenţă faţă de anul trecut. La masterat au cu 0,5 procente mai puţin pe centru universitar”, a conchis Dimian.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.