Prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, rectorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, a declarat că, din cauza pandemiei de coronavirus, admiterea din acest an, cel mai probabil, se va desfășura on-line.

„Înscrierea on-line nu este o noutate și nu este un lucru foarte greu de făcut. Mai greu este pentru cei care au de dat probe. Având în vedere că la universitatea noastră doar la programele de la Sănătate și la un program de la Științele Educației sunt de dat probe care necesită vizita în campus, putem, cu siguranță, să asigurăm suficiente săli pentru a respecta măsurile de protecție socială”, a declarat, pentru SuceavaLive, Valentin Popa.

Acesta a precizat că se lucrează la o serie de măsuri legate de admiterea din acest an, măsuri care depind de evoluția pandemiei, dar și de ridicarea restricțiilor de circulație.

„Avem în vedere un plan extrem de amplu de măsuri de luat pentru a asigura o densitate redusă de studenți în campus”, a transmis rectorul USV.

De asemenea, Valentin Popa consideră că numărul de studenți înscriși în universitățile din România va crește în acest an, pentru că va exista un interes mai scăzut pentru universitățile din afara țării.

Trebuie precizat că, până acum, Universitatea București, Universitatea din Cluj și Universitate de Vest au anunțat că examenul de admitere se va da on-line.

Preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, a declarat că tipul de test – grilă, eseu, interviu – va fi ales de fiecare universitate, în funcție de specificul acesteia.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.