Cu 314 voturi “pentru” si unul “impotriva”, Camera Deputatilor a decis, miercuri, ca si persoanele care au lucrat in grupa I de munca cu o vechime mai mica de 6 ani sa beneficieze de reducerea varstei standard de pensionare. Un lucru bun hotarat de deputatii romani,indiferent din ce partid provin, a reusit prin vocea unui ministru sa se transforme intr-un gest …politic.

In acest sens, Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, dupa adoptarea legii, ca este o masura care repara o nedreptate facuta de Guvernul PDL. Reprezentantii grupurilor parlamentare au sussinut acest proiect de lege, aratand ca reglementeaza situatia celor care au lucrat in industria grea, siderurgica si ca se repara o nedreptate.

Proiectul apartine mai multor parlamentari PSD, la care s-au adaugat amendamente din proiectul unor parlamentari UDMR. Astfel, perioadele de vechime in munca realizate in grupa I de munca pana la data de 1 aprilie 2001 vor constitui stagii de cotizare in conditii speciale in vederea reducerii varstei standard de pensionare.

Perioadele de vechime in munca realizate pana la 1 aprilie 2001 in grupa I de munca in conditii speciale si in alte conditii de munca, mai mici de 2 ani, se vor constitui in stagii de cotizare in conditii deosebite in vederea reducerii varstelor standard de pensionare.

Camera Deputatilor este for legislativ decizional.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.