5 iunie, a fost, pe lângă ziua zero a alegerilor locale, și Ziua Mondială a Mediului. Cu acest prilej, Agenția pentru Protecția Mediului Suceava desfășoară, pe o perioadă de 3 zile, mai multe activități de control și de informare în școlile sucevene.

Astfel, școlile care au ca titlu „Eco-școală” vor fi reevaluate în vederea menținerii acestui status, iar celelate școli din județ vor avea posibilitatea să primească steagul verde al Eco-școlilor din România. Aceste activități încep de astăzi și se vor termina abia peste câteva zile. În tot acest timp peste tot prin județ se vor desfășura activități de informare sau proiecte ce au în vedere propagarea ideii de protejare a mediului. La Horodnicul de Sus, spre exemplu, va avea loc workshopul naţional al Campaniei internaţionale „Litter less” (Poluează mai puțin – n.r.), sub egida Fundaţiei de educaţie pentru mediu, organizat de Centrul carpato-danubian de geo-ecologie București, APM fiind reprezentată de Iluţă Cocriș, șeful Serviciului „Calitatea factorilor de mediu”.

Astăzi APM premiază cele mai bune creații literare create de elevi pe tema ariilor protejate Fânețele seculare Frumoasa şi Ponoare, din perioada săptămânii de „școală altfel”. În 7 iunie, specialiştii APM Suceava se vor deplasa în teren împreună cu elevi şi cadre didactice de la Şcoala gimnazială Păltinoasa, în vederea elaborării hărţii necesare propunerii de înfiinţare a Rezervaţiei „Delta fosilă a Moldovei”.

Masa rotunda care va încheia manifestările dedicate Zilei Mondiale a Mediului va avea o temă importantă pentru sustenabilitatea zonei în care trăim, anume „Utilizări durabile a componentelor diversităţii biologice”, și va avea loc pe 8 iunie 2016,  ora 11:00, la sediul APM.  La această masa rotunda vor fi invitați reprezentanți ai instituțiilor județene, reprezentanți ai Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean, Direcţiei Silvice, Gărzii de Mediu, Gărzii Forestiere, Facultăţii de Silvicultură, Asociaţiei de Vânătoare şi Pescuit Sportiv, Parcului Naţional Călimani, Parcului Zoologic Rădăuți, organizaţiilor de mediu, precum şi cei ai unor eco-școli din judeţ.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.