Realizarea registrului local al spațiilor verzi din municipiul Suceava are termen de finalizare sfârșitul anului 2017, după cum a anunțat primarul Ion Lungu.

S-au făcut pași importanți în acest sens. Au fost inventariate o serie de spații verzi din municipiul Suceava și introduse în baze de date electronice: Parcul de la Spitalul Județean, Parcul Areni, Vladimir Florea, Parcul de la Palatul Justiției, Parcul de la Steaguri, Parcul Profesor Ion Nemeș, Parcul Simion Florea Marian, Parcul Curtea Domnească, Parc Gară Ițcani, Parcul Copilului, spații verzi la Piața Mică, spații verzi la Spitalul Vechi, în Areni, în zona Albina, în zona Patinoar, Parc la Catedrală, Parc Romtelecom, în zona centrală, spații în Burdujeni, în Calea Unirii și Calea Burdujeni, spații în zona Primăriei Burdujeni”, a transmis edilul sucevean.

Ion Lungu a mai anunțat că în perioada următoare se va realiza inventarierea spațiilor verzi de la unitățile de învățământ și că își dorește ca până la sfârșitul anului să fie finalizată această bază de date electronică.
Din păcate, încă aveam acea problemă cu transferul suprafețelor de pădure de la Romsilva. Primăria municipiului Suceava a întocmit acel proiect de lege pentru Parlament și doamna deputat Fodor se ocupă de transpunerea acestui proiect, pentru a îndeplini toate condițiile prevăzute de Parlament. Odată cu realizarea registrului spațiilor verzi mai facem un pas și în ceea ce privește avizarea și posibilitatea de finalizare a planului urbanistic general”, a conchis primarul municipiului Suceava.

Comentarii Facebook