În ședința Consiliului Local Suceava pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul intitulat „Registrul local al Spațiilor verzi din municipiul Suceava”.

Dezbaterea se anunța tumultoasă, după ce într-o conferință de presă consilierii locali PSD anunțau că proiectul este ilegal și nu îl vor vota.
Proiectul, inițiat de primarul PNL Ion Lungu, prevedea planurile și hărți în format digital ale terenurilor definite ca spații verzi, dar și din sistemul informațional ce cuprinde date, informații și planuri privind terenurile definite ca spații verzi cu identificarea stării de viabilitate a vegetației de pe aceste terenuri, a caracteristicilor ei, a indicilor de cantitate și calitate aferenți.
În susținerea proiectului Lungu a precizat că s-a făcut o lucrare ieftină și bună, fiind adjudecată cu 37 de mii de euro, deși prețul de pornire al licitației a fost de 45 de mii. Acesta a mai adăugat că o astfel de lucrare costă cel puțin 200.000 de euro.

„Am făcut o lucrare foarte ieftină și foarte bună”, a spus Ion Lungu.

În replica Vasile Mocanu, șeful OCPI Suceava și liderul consilierilor PSD a afirmat că nu participă la un vot ilegal, iar aparatul de specialitate din Primăria Suceava este depășit de vremuri.
După acest moment președintele de ședință viceprimarul PNL, Lucian Harșovschi, a cerut consilierilor să voteze, moment în care consilierii PSD și ALDE s-au ridicat de la masă de ședință.
Proiectul a trecut cu 12 voturi pentru 10 de la PNL și 2 de la PMP.
Biroul Protecția Mediului din cadrul Primăriei Suceava va asigura întreținerea și actualizarea registrului, iar anual, în primul trimestru, se va prezenta Consiliului Local un raport de actualizare pentru anul anterior.
Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a arătat în cadrul ședinței că Registrul local al Spațiilor verzi este o lucrare bine făcută și foarte ieftină.

Prin Registrul local al Spațiilor verzi din municipiul Suceava se are în vedere întocmirea Planului Urbanistic General. Registrul poate fi accesat la adresa suceava.gisapp.ro.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.