Festivalul „Folkever” este conceput ca o manifestare artistică şi culturală care se adresează tinerilor cantautori de muzică folk şi tinerilor poeţi români, din ţară şi străinătate.

Festivalul are drept scop descoperirea şi promovarea de noi talente interpretative şi de creaţie ale muzicii folk şi ale poeziei și promovarea tinerilor artiști.

Festivalul Folkever, ediţia a VI-a, se va desfăşura anul acesta în perioada 19-21 septembrie 2014 şi este organizat de către Asociaţia Pentru Cultură şi Solidaritate “Peter Tomaschek” din Siret, în parteneriat cu Societatea pentru Cultură Românească “Mihai Eminescu” din Cernăuți, Liga Tineretului Român “Junimea” din Cernăuți, Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti din Cernăuţi și Casa de Cultură Municipală din Rădăuți, cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava, Primăriei oraşului Siret şi al Consiliului Local Siret.

Manifestarea va avea două secţiuni: Secţiunea I, “Poezie – creaţie” şi Secţiunea a II-a, “Muzică folk – creație”. Clasamentele la cele două secțiuni se vor realiza pe baza notelor acordate de juriu.

În cele trei seri de spectacol vor avea loc recitaluri susţinute de nume consacrate ale muzicii folk şi tineri cantautori, câştigători ai ediţiilor precedente, şi momente poetice susţinute de poeţi consacraţi şi nume tinere din zonă poeziei, prezentări de carte, reviste culturale, lansări de carte, expoziții de caricatură, expoziții de fotorafie și sculptură.

În vederea participării la secțiunea Muzică Folk, cei interesaţi vor trimite, până la data de 14 septembrie 2014, pe adresa de e-mail folkever@gmail.com, 2 creaţii personale, înregistrate mp3 + textele/ versurile care însoțesc muzica, un CV al participantului şi o copie după cartea de identitate/ paşaport.

În vederea participării la secțiunea Poezie, cei interesaţi vor trimite, până la data de 14 septembrie 2014, pe adresa de e-mail folkever@gmail.com, un număr de 5 creaţii personale, tehnoredactate – Times New Roman, caracter de 12, pe fiecare pagină se va trece un moto reprezentativ pentru concurent, un CV al participantului şi o copie după cartea de identitate/ paşaport.

Concursul de poezie se va desfăşura online. Creaţiile vor fi dezbătute de un juriu de specialitate. Câştigătorul Trofeului pentru poezie va fi invitat la la Siret, pentru a lua parte la toate acţiunile din cadrul festivalului şi îşi va prezenta creaţiile în faţa tuturor celor prezenţi.

Cei selectați pentru concursul de muzică folk vor fi anunțați până pe data de 16 septembrie 2014, pentru a fi prezenți la Siret în zilele de festival.

Informaţii suplimentare pot fi furnizate, prin telefon, la numărul 0746/132218 sau la adresa de e-mail folkever@gmail.com, persoana de contact fiind iniţiatorul şi directorul festivalului, Ioan Mateiciuc.

Concurenţilor admiși li se va comunica telefonic rezultatul preselecţiei, până la data de 16 septembrie 2014. Prezenţa concurenţilor confirmaţi se va face în ziua de 19 septembrie 2014, cel târziu ora 12.00 la Siret. Se vor asigura condiţii de masă şi cazare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.