Regulamentul de aplicare a Codului Rutier va fi modificat din 8 august, când noi dispoziţii în domeniu vor intra în vigoare. De asemenea, sunt actualizate reglementările privind obţinerea permisului de conducere, după ce noi reguli în domeniu au intrat în vigoare la începutul lunii iunie.

Regulamentul de aplicare a Codului Rutier va fi modificat, după ce un act normativ în acest sens a fost publicat recent. Este vorba despre Hotărârea de Guvern nr. 480/2013 publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 454, din 24 iulie 2013, ce va intra în vigoare la 15 zile de la publicare, adică în 8 august.

Noile dispoziţii stabilesc că şoferilor ce se deplasează pe vehicule din categoriile AM, A1, A2 şi A le este interzis să traverseze drumurile publice, pe trecerile destinate pietonilor. Totodată, este interzis şi transportul persoanelor în stare de ebrietate pe autovehicule din categoriile AM, A1, A2 şi A.

În ceea ce priveşte obţinerea permisului de conducere, dispoziţiile ce vor intra în vigoare în 8 august stabilesc, la art. 36, ca şi cursul de pregătire teoretică şi practică pentru susţinerea examenului de permisului de conducere să fie valabil un an de la data absolvirii.

De asemenea, conform prevederilor HG nr. 480/2013, candidaţii care au fost declaraţi „admis” la proba teoretică şi nu au finalizat examenul pentru obţinerea permisului de conducere vor susţine proba practică în conformitate cu reglementările în vigoare la data promovării probei teoretice.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.