Pandemia de coronavirus a pus stăpânire pe întreaga lume, curmând zeci de mii de vieți și afectând grav sute de mii de persoane. Pentru a stăvili virusul necruțător Organizația Mondială a Sănătății și Guvernele statelor de pe mapamond, împreună cu specialiștii din întreaga lume caută soluții și stabilesc reguli minime de prevenire a răspândirii noului coronavirus SarsCov2.

Astfel, pentru populație sunt câteva măsuri minime care, aplicate corespunzător, previn infectarea unei persoane cu noul virus ucigaș. Între acestea se numără spălatul corect pe mâini, distanțarea fizică, evitarea deplasărilor în locuri aglomerate și purtatul măștii.

Trebuie precizat că pentru o igienă corespunzătoare a mâinilor toate persoanele trebuie să folosească apă caldă și săpun, precum și produse dezinfectante care conțin o cantitate mare de alcool. Atenție, săpunurile antibacteriene, cum sunt cele care conţin triclosan, nu sunt mai eficiente în distrugerea germenilor în comparaţie cu săpunurile obişnuite, iar folosirea săpunului antibacterian ar putea duce la dezvoltarea unei bacterii rezistente la substanţele antimicrobiene din produs, ceea ce face că ulterior acesta să nu mai poată distruge cu uşurinţă germenii.

În ceea ce privește distanțarea fizică, cu toții știm că trebuie să păstrăm între noi și persoanele cu care ne vedem, cel puțin 1.5 metri distanță, astfel încât posibilitatea transmiterii noului coronavirus să fie redusă. De asemenea, este foarte important ca întâlnirile cu persoane care nu fac parte din familia restrânsă să aibă loc în aer liber.

Purtarea măștii de protecție este utilă, atât pentru persoanele care nu sunt infectate, cât și pentru cele care deja au contactat virusul. Astfel, persoana sănătoasă este protejată, riscul de infectare fiind mai mic. În ceea ce privește o persoană infectată cu SarsCov2, masca de protecție, purtată corespunzător, împiedică răspândirea bolii.

De menționat este faptul că trebuie să fiți foarte atenți la măștile de protecție pe care le achiziționați, întrucât nu toate sunt eficiente în prevenirea răspândirii coronavirusului. Astfel, trebuie să apelați la producători de încredere, atât pentru achiziționarea măștilor de unică folosință, cât și pentru achiziționarea măștilor textile reutilizabile, pentru că, doar așa, puteți evita să fiți păcăliți și vă veți ști în siguranță în momentul în care părăsiți locuința.

Dacă optați pentru măști textile, fie trebuie să le achiziționați de pe site-uri web de încredere, fie de la producători autorizați.

De asemenea, dacă doriți să transmiteți diferite mesaje încurajatoare sau amuzante, puteți opta pentru brodarea măștilor de protecție, însă, la fel, trebuie să apelați la producători de încredere.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.