Marian Andronache, viceprimarul municipiului Suceava, a anunțat că, după aprobarea bugetului local, care va avea loc în ședința din 6 martie, se va trece la partea de licitație pentru proiectare și execuție.

Printre cele mai importante obiective pentru acest an se numără modernizarea mai multor locuri de joacă, terminarea lucrărilor la zona de agrement Tătărași, dar și realizarea drumurilor și parcărilor din cartierul Europa.

Astfel, mai multe locuri de joacă din municipiul Suceava vor fi modernizate și vor beneficia de covor cauciucat.

„Avem mari reclamații de la părinți ai căror copii utilizează locurile de joacă. Ele au fost utilizate la acea vreme prin folosirea unei suprafețe de joc acceptate de normele europene, acea suprafață de balast, de prundiș, însă se pare că standardele au crescut foarte mult. Locurile modernizate cu cauciuc ar îndepărta și mizeria care apare în stratul de balast, în special fecalele câinilor comunitari, care folosesc foarte mult aceste zone. Avem sute de reclamații pe această temă de la părinți”, a precizat Andronache.

Pentru anul 2017, viceprimarul municipiului Suceava a anunțat și că dorește terminarea lucrărilor în zona de agrement Tătărași.

„Vreau să terminăm și zona de agrement Tătărași. Voi avea o discuție cu constructorul zonei de agrement și voi stabili un grafic de lucrări. De luni vor fi reluate lucrările în acea zonă, în așa fel încât în luna iunie sau iulie să terminăm zona de agrement Tătărași”, a mai precizat viceprimarul.

Potrivit lui Andronache, au început și lucrările la drumurile și parcările din cartierul Europa.

„S-a semnat ordinul de reluare al lucrărilor și s-a trasat amplasamentul pentru prima stradă care va fi asfaltată, este vorba de stradă Paris. Contractul se întinde pe 12 luni. Nu știu dacă anul acesta vom reuși să terminăm lucrările în cartierul Europa, pentru că în paralel se desfășoară și s-a semnat contractul și cu rețelele de alimentare energie electrică și iluminat în acest cartier”, a mai declarat Marian Andronache.