Miercuri, 6 februarie, în jurul orei 16.10, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17A, din comuna Dornești, autoturismul condus de  un localnic de 24 de ani care tracta o remorcă ce nu avea aplicată plăcuța cu numărul de înmatriculare.

Potrivit IPJ Suceava, în urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că masa maximă admisă a remorcii impune conducătorului auto deținerea categoriei de permis de conducere „BE” și nu doar categoria „B”.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv”, ce va fi soluționat procedural.

Totodată, remorca a fost indisponibilizată în vederea prezentării specialiștilor din cadrul Registrului Auto Române pentru a stabili proveniența și caracteristicile acesteia.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.