În urma solicitării primite din partea judeţului Suceava, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a repartizat un prim lot de microbuze şcolare 16+1 locuri, în vederea asigurării transportului şcolar pentru elevii din comunităţile rurale îndepărtate de unităţile şcolare la care sunt arondaţi.

Din cele 43 de solicitări înregistrate, 37 sunt solicitări eligibile, pentru care vor fi furnizate microbuze în două etape. În Etapa I, care se va desfăşura în perioada iulie – septembrie 2014, vor fi repartizate un număr de 18 microbuze, achiziţionate în conformitate cu Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 12/04.07.2013, către următoarele unităţi administrativ – teritoriale: Bălăceana, Berchişeşti, Boroaia, Dorna Candrenilor, Drăguşeni, Forăşti, Gălăneşti, Horodnic de Sus, Moldoviţa, Muşeniţa, Panaci, Pârteştii de Jos, Poiana Stampei, Putna, Râşca, Ulma, Vadu Moldovei şi Valea Moldovei. În cadrul ceremoniei de predare a primului lot de microbuze, desfăşurată miercuri, 23 iulie, la Guvernul României, localităţile Berchişeşti şi Gălăneşti au intrat în posesia microbuzului destinat transportului şcolar.

În Etapa a II-a, care se va desfăşura în perioada octombrie – decembrie 2014, pentru microbuzele care se vor achiziţiona în conformitate cu Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 17/2014, vor fi repartizate un număr de 19 microbuze către următoarele unităţi administrativ – teritoriale: Adâncata, Bogdăneşti, Breaza, Burla, Cornu Luncii, Dărmăneşti, Fundu Moldovei, Horodnic de Jos, Iacobeni, Ilişeşti, Ipoteşti, Izvoarele Sucevei, Moldova – Suliţa, Sadova, Şaru Dornei, Şcheia, Straja, Udeşti şi Vultureşti.

Din totalul de 43 solicitări, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 12/04.07.2013, următoarele cereri au fost declarate neeligibile: municipiul Rădăuţi, oraşul Dolhasca, oraşul Liteni, oraşul Milişăuţi, oraşul Siret şi oraşul Vicovu de Sus.

13 10 78

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.