Primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, a participat joi, 13 septembrie, la un focus grup realizat în cadrul proiectului de cercetare „Implementarea pe scară largă în Europa a îngrijirilor de sănătate mintală comunitare pentru persoanele cu tulburări mintale severe şi cronice”.

Proiectul este implementat de Institutul Naţional de Sănătate Mintală „Trimbos” din Olanda, împreună cu alţi 14 parteneri din zece ţări europene, iar Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret este partener, fiind singurul spital din România selectat de Liga Română de Sănătate Mintală să facă parte din proiect, date fiind serviciile de excepție oferite și dezvoltarea pe care a cunoscut-o în ultimii ani.
Potrivit primarului din Siret, la evenimentul care se desfășoară în aceste zile la Siret participă reprezentanţi ai Institutului Naţional de Sănătate Mintală „Trimbos” din Olanda, ai Asociaţiei de fumizare de servicii mintale GGZ-NHN Olanda, ai Universităţii din Heidelberg din Germania, ai Ligii Române de Sănătate Mintală, Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Suceava, dr. Cătălina Zorescu și Directorul General al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Suceava, ec. Cristi Victor Bleorţu.
„Suntem alături de reprezentanții Spitalului de Psihiatrie Cronici Siret și îi asigurăm de întreg sprijinul autorității locale, având în vedere primele concluzii formulate astăzi de către cei prezenți care au reafirmat că diferența între stadiul de dezvoltare a Spitalului de acum mai bine de 10 ani și acum este considerabilă, chiar “infinit” de mare”, a declarat primarul orașului Siret, Adrian Popoiu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.