120 de delegaţi din 21 de oraşe europene vor fi prezenţi în perioada 15 – 19 aprilie,în oraşul Siret, la a 40-a adunare generală a Asociaţiei de oraşe înfrăţite din Europa „Douzelage”.

Primarul oraşului Siret, Adrian Popoiu, a declarat că acest eveniment reprezintă unul dintre cele mai bune ocazii pentru promovarea judeţului Suceava, dar şi a României la nivelul Europei.
Totodată, acesta consideră că este și un bun prilej de a-i forța puțin pe politicienii noștri să acorde atenție orașului Siret.
Astfel, pentru participanţii la acest eveniment vor fi organizate excursii la mănăstirile din zona Rădăuţi – Gura Humorului, şi vor avea posibilitatea să-i cunoască pe localnici la ei acasă. „Deplasările permanente îi vor ajuta pe oaspeţii noştri să vadă o bună parte a Bucovinei. Aceştia vor avea ocazia să descopere foarte multe lucruri şi locuri pentru care ţara noastră merită să fie vizitată şi respectată”, a declarat primarul de Siret.
Pentru acest eveniment, Guvernul României a alocat Siretului o sumă de un milion de lei (10 miliarde de lei vechi), Adrian Popoiu precizând că fondurile au fost folosite pentru lucrări de reabilitare a zonei centrale a oraşului. Popoiu a mai spus că la aceşti bani se adaugă o sumă de 200.000 de lei pe care Primăria i-a alocat de la bugetul local.
La lucrările adunării generale a Asociaţiei „Douzelage”, fiecare oraş participant va fi reprezentat de primar sau viceprimar, iar 30% din numărul delegaţilor vor fi tineri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.