Miercuri, 24 iulie, cadre didactice, cercetători și manageri care s-au implicat în proiectul AmbasaDOR DE BUCOVINA au poposit la Vatra Moldoviție, la ctitoria lui Petru Rareș. Acolo au fost întâmpinați de copiii care fac parte din Ansamblul „Gura Izvorului” cu pâine, sare și gogoși.

Pentru a confirma că veșnicia s-a născut la sat, micii artiști au făcut o incursiune în viața rurală, au vorbit despre activitățile pe care încă le mai desfășoară oamenii de la munte, despre credință, precum și despre importanța pe care învățătorul o are în viața unui copil. De asemenea, elevii au pus în scenă mai multe jocuri ale copilăriei de altă dată, recreînd imagini desprinse parcă din poveștile lui Creangă.

AmbasaDOR DE BUCOVINA. Diaspora – Educaţie şi Formare este o manifestare care reunește practicienii și cercetătorii români din domeniul educațional care activează în România și în cadrul sistemelor de învățământ din Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii. Reuniunea este inițiată și organizată de Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universității „Ştefan cel Mare” din Suceava și se derulează în perioada 22-26 iulie 2019.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.