Reacțiile sucevenilor, după atentatele de la Paris.

  • „Trăiască egalitatea, fraternitatea și… prosteala”
  • „Condoleanțe Franța, Dumnezeu să îi ierte pe toți cei care au căzut victimele unui atentat absurd”

„Când ne făceau francezii hoți, cerșetori și gunoi est-european, de ce nu ne-am pus toți drapelul Franței la profilul de pe facebook… așa din solidaritate? Acum, că au luat-o în freză, iar pupăm fundul revoluționar francez. Ce mai urmează ? Să desenăm pe obrajii copiilor români drapelul lor? Să ne tatuam cele trei culori bastiliene pe bicepsi, umeri sau fese? Trăiască revoluția franceză! Trăiască egalitatea, fraternitatea și… prosteala. Vă respectăm și ne pare rău pentru voi, dar… atât. Ar trebui să ne rugăm pentru sufletele celor decedați în Paris pe cât s-au rugat și ei pentru noi, nu? Însă învățătura creștină e de altă părere. Și dacă ne-am rugat, ce credeti că s-a întâmplat? Tot au murit. Planul divin nu ne întreabă pe noi ce dorim, planul divin se îndeplinește. Ce ziceți de asta? … până la noi victime, noi, vă dorim rugăciune ușoară, fir intins, spor la treabă, să trăiți bine și alte cucuvele din astea” declara R. Andriescu.

„Astă vară, la un market din Paris, dintr-o discuție despre modalități de plată, casierița a avut impresia că sunt din America și foarte zîmbăreață, m-a întrebat : <Uau, are you from America ?! Which state?> < No, I’m not from America, I’m from Romania>. Când i-am spus că sunt din România, s-a schimbat la față, mi-a scos cumpărăturile din sacoșă, le-a verificat de două ori în paralel cu datele de pe bonul fiscal și când a vrut nevastă-mea să plătească, nu voia să ia banii. Se temea că-s falși. A chemat bodyguard-ul și acesta i-a spus că nu e nici o problemă, dar ea tot nu voia să ia banii… Am început să mă cert cu ei și a venit și șeful de magazin și stăteau și studiau bancnota la bec, ca idioții. Până la urmă și-au dat seama că sunt proști, dar ne-au umilit în ultimul hal… Degeaba și-au cerut scuze la urmă. Soția m-a certat afară: <Fraiere, trebuia să le spui că ești din America!>. Și avea dreptate… Merg apoi în față la Notre-Dame. Acolo, o trupă de tineri artiști, când jucau diferite numere de spectacol, au speriat-o pe o chinezoaică, făcându-se că i-au furat rucsacul. S-au întors înapoi cu el și i-au spus fetei râzînd <Don’t be afraid, he’s not from Romania!>. Evident, am plecat de acolo cu un gust amar”, ne-a povestit Mugur Irimie.

„Condoleanțe Franța, Dumnezeu să îi ierte pe toți cei care au căzut victimele unui atentat absurd, inclusiv pe cei doi compatrioți români!”, a precizat, scurt, Ioan Cătălin Nechifor președinte al Consiliului Județean Suceava.

„Deși eu spun că sunt francofon, nu ne prea înghit francezii. Presupunem noi…”, a subliniat profesorul Dan Baldazar.

„Văd că toată lumea adoptă acum steagul Franței. Cu toată compasiunea, dar cu România cum rămâne?? România noastră, unde ne-am născut, am crescut, unde ne-au murit și ne-am îngropat bunicii, părinții, unde sperăm că generații viitoare de români vor crește și își vor crește copiii și vor duce mai departe identitatea, cultura și sângele de român?! Când nouă ne-au murit 27 de tineri într-o singură seară, ulterior, numărul deceselor ajungând la 56 parcă, nu am văzut francezi adoptând steagul nostru, nici nemți. Se pare că și după 25 de ani continuăm să sărim imediat să scoatem pietrele pe care niște nebuni le aruncă în baltă, doar ca să ne țină ocupați! constată și George Mîndruță.”

„Dintre toate popoarele Europei, cel francez se găsește pe primul loc în clasamentul celor care disprețuiesc România și pe români!” crede profesorul Adrian Dan.

„Mie îmi place Franța cu tot ce are ea. Cu muzeele unice, parcuri frumoase, Sena, lavanda de Provence, dar nu-mi plac francezii!” susține Eugenia Marin.

„Este perfect adevărat că mijloacele media și francezii ne urăsc și ne disprețuiesc, pentru că noi ca popor nu avem coloană vertebrală. Am fost cu nemții, apoi cu rușii în al doilea război mondial; iugoslavii spre deosebire de români, prin atitudinea lor au impus respect”, consideră Ștefan Marcel.

Comentarii Facebook

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.