După lungile campanii de denigrare la adresa sistemului silvic din județul Suceava au început să apară și efectele negative, care, din păcate, implică vieți omenești. Pe 8 martie, șeful Ocolului Silvic Breaza a fost atacat de un cetățean hotărât să provoace pagube materiale și să lovească tot ce-i iese în cale. Încurajat de ideea că toți sunt „hoți” și merită o lecție pe care să o țină minte, cetățeanul a acționat în consecință.

Astfel, la data de 08.03.2021, la ora 9:40 șeful Ocolului Silvic Breaza, ing. Lițu Mihai a fost solicitat de către un angajat al subunității pentru a interveni și a stopa conflictul creat, din senin, fără motive întemeiate, de către D. Alexandru. Nimeni nu știe de ce acesta, prezent într-un birou, lângă casieria subunității, într-o criză bruscă de delir, a trecut la distrugerea fotocopiatorului și a mobilierului existent în acea cameră. Apoi s-a dezlănțuit, amenințându-l și înjurându-l permanent pe pădurarul Coca Ilie, titular al cantonului silvic nr. 4 „Porcescu” din cadrul Ocolului Silvic Breaza.

Șeful de ocol, inginer Lițu Mihai a încercat să rezolve situația pe calea dialogului, salvator pentru toți cei prezenți, dar în zadar cu asemenea tactică. Nimic nu era pe placul agresorului. Într-o clipă de acalmie, când negociau condiții de încetare a acestui conflict izbucnit din senin, D. Alexandru l-a lovit brutal pe inginerul Lițu Mihai, șeful de subunitate, în picior, sub genunchi. Ulterior incidentului, datorită mobilizării întregului personal silvic existent în subunitate, agresorul a fost evacuat din subunitate.

În acest context, cum era și firesc, a fost sesizată telefonic poliția, dar  aventura a continuat și, la scurt timp după încheierea conversației cu lucrătorul de poliție, angajații Ocolului Silvic Breaza au sesizat, de urgență, șefului de ocol, că mașina de serviciu marca Dacia Duster, cu numărul de înmatriculare SV 11  LKA a fost distrusă, prin spargerea parbrizului.

Direcția Silvică Suceava a înștiințat Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc pentru efectuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj și distrugere.

Printre cei care denigrează sistemul silvic și se autointitulează „activiști de mediu” se numără și cei care, chiar zilele trecute, au fost depistați cu arme de vânătoare, carne de vânat sau trofee de animale deținute ilegal.

Tot printre ei se află și cei cărora le sunt virați bani în cont din străinătate pentru a semnala sincopele sistemului, dar și cei care nu au un loc de muncă, dar își permit să parcurgă sute de kilometri pe drumurile din județ.

Evident, o parte dintre ei sunt informați, dețin dovezi clare cu privire la ceea ce contestă și merită respectul societății civile!

Grav este că în timp ce ei aleargă după vizualizări țipând cât de corupt este sistemul silvic, alții sunt încurajați să aplice legea junglei și să își facă singuri dreptate, ceea ce implică și vieți omenești ale unor persoane care, poate, chiar sunt de bună credință în sistemul silvic.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.