Prefectura Suceava a anunțat, printr-un comunicat de presă, că în urma unui control efectuat de inspectori ai Direcției de Sănătate Publică în comuna Berchișești, a dus la închiderea unui restaurant.

În urma controlului s-a constatat că unitatea a organizat un eveniment privat, respectiv o nuntă, la care au participat aproximativ 100 de persoane, fapt interzis de legislația adoptată pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

 

„Ca urmare a celor constatate, în conformitate cu prevederile legislației specifice, DSP Suceava a aplicat o sancțiune contravențională în cuantum de 30.000 de lei și a suspendat activitatea unității sus-menționate începând cu data de 5 noiembrie 2020, urmând ca redeschiderea unității să se realizeze cu acordul DSP, după constatarea remedierii deficiențelor constatate”, a afirmat Alexandru Moldovan.

Prefectura precizează că aplicarea măsurii complementare, de suspendare a activității restaurantului respectiv, a venit ca urmare a repetării abaterilor de către acesta, în contextul epidemiologic actual înregistrat la nivelul județului, precum și a actelor normative incidente aflate în vigoare. 

„Conform precizăriilor conducerii DSP Suceava, neaducerea la îndeplinire a deciziei și măsurilor dispuse în raportul de inspecție atrage după sine răspunderea față de organele judiciare și aplicarea sigiliului de către Serviciul Control în Sănătate Publică”, a precizat Moldovan.

 

Autoritățile apreciază că prin astfel de acțiuni DSP „aduce o contribuție la conștientizarea populației, dar și a firmelor, în contextul prevenirii și combaterii infecțiilor cauzate de noul coronavirus Covid-19”.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a subliniat că este obligația autorităților competente să întreprindă măsurile adecvate pentru a preveni eventualele riscuri specifice pentru sănătatea publică, acordând prioritate cerințelor legate de protecția acestor interese, inclusiv asupra intereselor economice ale firmelor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.