Reţea de 5 traficanţi de minori, doi din Suceava, destructurată de D.I.I.C.O.T .

Începând cu luna februarie a anului 2012 poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava efectuează  cercetări sub îndrumarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, în  cadrul unui dosar penal,  privind pe  D. MIHAI de 42 de ani şi G.DANIELA, de 28 de ani, ambii din municipiul Suceava, judeţul Suceava, şi alţi suspecţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: „iniţiere şi constituire a unui grup, în vederea săvârşirii de infracţiuni”, „trafic de persoane”, faptă prev. şi ped. de art. 12 alin. 1 şi 2, lit. „a”  din Legea 678/200l (cu modificările şi completările ulterioare) și  „trafic de minori”, faptă prev. şi ped. de art. 13 alin. 1, 2 şi 3  din Legea 678/2001  (cu modificările şi completările ulterioare).

Polițiști au stabilit că  în perioada octombrie 2011-martie 2012, cei doi, în baza unei înţelegeri, împreună cu D. Daniel de 27 de ani, din mun. Fălticeni, jud. Suceava, V. Constantin, de 27 de ani, din mun.Pașcani, jud. Iași şi B. Ioan,  de 43 de ani, din mun. Suceava au iniţiat şi constituit o asociere infracţională, desfăşurând fiecare acte materiale conform sarcinilor prestabilite, în scopul comiterii de infracţiunii de trafic de minori și trafic de persoane prin exploatarea sexuală, pe relația România-Grecia.

În cursul lunii octombrie 2011, G.Daniela, sub promisiunea falsă a oferirii unui loc de muncă în calitatea de barman, a racolat din județul Suceava o minoră, de 16 ani, pe care ulterior a transportat-o în Grecia, localitatea Atena, unde împreună cu învinuitul D. Mihai, i-au procurat un act de identitate fals, după care au transportat-o pe Insula Creta, localitatea Hania şi au plasat-o într-un bar administrat de 2 cetățeni greci, complici ai grupării, unde a fost exploatată sexual, timp de aproximativ cinci luni, banii astfel obținuți fiind însușiți de către membrii grupării.

În cursul lunii februarie 2012, sub pretextul începerii unei relaţii de prietenie şi profitând de situaţia financiară precară, sub promisiunea falsă a oferirii unui loc de muncă bine plătit în Grecia,  D. Daniel a recrutat  în scopul exploatării sexuale o victimă, tot de pe raza jud. Suceava.

În acest sens acesta a luat legătura cu B. Ioan, care se afla în Grecia. La indicațiile acestuia, victima a fost preluată din judeţul Suceava de V. Constantin, care a organizat transportul pe relația Grecia, localitatea Atena. Victima a fost  preluată în această țară de către B. Ioan, după care împreună cu  D. Mihai au cazat-o, transportat-o şi exploatat-o sexual prin amenințare cu acte de violență, chiar cu moartea, timp de patru zile tot în barul mai sus menționat.

Aici victima era  supravegheată de către G. Daniela, care îi dădea indicații cu privire la modul în care să se comporte și să racoleze clienții, iar banii astfel obținuți au fost însușiți de către membrii grupării.

În noaptea de 9 octombrie 2012, în urma datelor și informațiilor furnizate autorităților elene, a fost organizată o descindere la un club, ocazie cu care au fost identificate pe lângă cele 2 victime, alte 3 persoane de sex feminin, una din România și 2 din Macedonia, care practicau la rândul lor prostituția. Autoritățile din Grecia au emis mandate de arestare, față de 2 cetățeni eleni, implicați în rețeaua traficanților din România.

La data de 5 februarie, în urma probatoriului administrat, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale iar la data de 8 februarie 2013 au solicitat Tribunalului Suceava arestarea preventivă – în lipsă – a celor 5 inculpați, întrucât aceștia se sustrag urmăririi penale.

Tribunalul Suceava şi-a însuşit parțial propunerea, iar la data de 21.02.2013 a dispus arestarea preventivă – în lipsă – pentru o perioadă de 30 de zile a 4 inculpați. Cu privire la inculpatul V. Constantin instanța a dispus disjungerea cauzei, stabilind termen de judecată pentru data de 18.02.2013.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, identificării şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor, precum şi pentru punerea în executare a mandatelor de arestare emise în lipsă.

Despre autor

Postari asemanatoare

One Response

  1. Stoica Marin

    Au intrat pe teritoriul mafiei si atunci mafia si militiano-politistii au decis ca si unii si ceilalti pierd si i-au anihilat. Bineinteles mafia si militia-proletara-politista merg mina in mina mai departe. Mizeria e si mai mare.

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.