INGREDIENTE
- 400 g năut fiert
- 2-3 ardei copți
- 1/2 linguriță sare
- 3 linguri tahini
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 2 linguri apă
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri rozmarin/chimion
PREPARARE
Dacă îți place hummus-ul tradițional dar te-ai plictisit de aroma lui simplă, încearcă și această variantă. Extrem de simplu de preparat, extrem de sănătos și, poate cel mai important, extrem de bun! O gustare simplă, neașteptat de rapidă și spectaculos de bună pentru zilele de post, care te va unge pe suflet!
- Poți să îl faci cu o zi înainte (ca să aibă timp aromele să se împletească mai bine) și să îl lași să ajungă la temperatura camerei înainte de servire.
Combină toate ingredientele într-un blender (în afară de ardeii copți și uleiul de măsline, pe care îl adaugi abia la final, treptat). După ce ai obținut o pastă omogenă, adaugă – pe rând – și ardeii copți. Dă blender-ul la o treaptă mică și toarnă și uleiul de măsline în compoziție.
Poți adăuga peste bucăți de ardei copt, semințe de susan etc. Cel mai bine merge servit cu niște naan sau pâine prăjită fierbinte.
(sursa: http://retete.unica.ro/recipes/hummus-cu-ardei-copti/)