Legea dării în plată a fost întoarsă la Parlament. Președintele Klaus Iohannis a cerut reexaminarea actului normativ prin care românii care au luat credite pentru case și terenuri pot preda bunurile și scapă astfel de datorii.

 

Șeful statului susține că este de acord cu ideea, dar dorește ca aleșii să facă legea foarte clară. Liderii principalelor partide dau de înțeles că până în aprilie anul viitor legea va fi în vigoare.

În acest context Partidul Verde filiala judeţeană Suceava, consideră că prin nepromulgarea Legii dării în plată de către Președintele României, Klaus Iohannis, se demonstrează faptul că actualul președinte al românilor este sub influența bancherilor și al reprezentanților de la BNR, iar interesul acestora este deasupra românilor defavorizați de soartă, fără bani, dar cu intenții bune.

„Am urmărit reacția conducerii celor de la BNR referitor la Legea dării în plată și am observat că se ascund după expresia „legea nu ne permite să intervenim pentru a soluționa un conflict client-bancă”, dar legea poate fi îmbunătăţită sau schimbată, asta doar dacă se doreşte. Nu am văzut vreodată ca dl.Isărescu, dl.Vasilescu sau dl.Olteanu (care oricând pot demisiona de la conducerea Bănci Naţionale Române, sunt şi alţi economişti în România care poat conduce destinele BNR-ului) să sară în sprijinul românului care a luat un credit de 49000 de franci elvţieni în 2007, la un curs de 2,40 lei/franc, iar băncii în 25 de ani trebuie să-i retutrneze 148.000 de franci francezi, la un curs de 4,30 lei/franc? Aici nu se încalcă legea? Nu se sfidează tot cei mai uman? De ce nu ripostează reprezentanţii BNR-ului sau să intervină preşedinţia. Simplul! Lipseşte interesul. Se vede de pe planeta Neptun”, a declarat Dan Acibotăriţă, preşedintele Partidului Verde.

Klaus Iohannis a cerut parlamentului să reexamineze legea deputatului PNL Daniel Zamfir.

„Legea privind darea în plată este bine-venită, dar forma adoptată de Parlament, în loc să-i ajute pe cei care au credite imobiliare, riscă să creeze noi dificultăți, mergând chiar până la imposibilitatea aplicării ei. Terminologia neclară, necorelarea cu legislația în vigoare și crearea unor situații de inechitate între beneficiarii legii sunt câteva dintre problemele actului normativ. De aceea, am retrimis astăzi legea spre reexaminare Parlamentului. Este atributul Legislativului să definească mai riguros termenii folosiți, astfel încât să fie eliminate neclaritățile și evitate confuziile”, a precizat Klaus Iohannis, președintele României.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.