După 501 zile de închisoare, Adrian Năstase a fost eliberat condiționat. Potrivit analistului Bogdan Chirieac, într-o analiză pentru decenews.ro,
la alegerile din toamnă, chiar dacă pe buletinele de vot nu se vor afla Adrian Năstase și Traian Băsescu, putem asista la reeditarea campaniei electorale din 2004.

PSD-ul a fost de-a dreptul mut, desigur de bucurie la auzul eliberării lui Adrian Năstase. Refugiat din timp la Tulcea, Partidul, prin reprezentanții săi, a ezitat mult înainte de a face declarații presei. Ca și cum nu s-ar fi așteptat la un asemenea deznodământ. Ar fi fost mai liniștit PSD-ul cu eliberarea lui Năstase după terminarea campaniei electorale? Ne vom lămuri în curând. Oricum, Adrian Năstase liber, chiar și fără permisiunea de a se înscrie oficial în Partid, redevine centrul informal de putere. În acest moment, singurul.

În 2014, s-ar putea să asistăm la reeditarea campaniei electorale din 2004, Năstase-Băsescu. În 2014, niciunul dintre cei doi nu se va afla pe buletinul de vot. În 2004, PSD l-a împiedicat, practic, pe Năstase să câștige turul al doilea în fața lui Băsescu, după ce, în turul întâi, câștigase cu aproape 10 puncte diferență. Românii, deranjați în principal de aroganța lui Năstase, și-au trecut țara printr-o experiență cruntă votându-l pe Băsescu, condamnând-o la înapoiere, în ciuda faptului că Guvernul Năstase adusese România în NATO și UE. În 2014, cei doi s-ar putea confrunta din nou, dar prin intermediari. Candidații oficiali vor fi Udrea pentru Băsescu și Ponta pentru Năstase. Este însă foarte posibil ca fiecare dintre ei să aibă și cărți ascunse în mânecă.

În ultimul deceniu, Năstase l-a acuzat în permanență pe Băsescu de hărțuire politică, prin intermediul Justiției. În trei luni, Băsescu pierde puterea formală. Va urma oare revanșa lui Năstase pentru deceniul pierdut?

sursa: pesurse.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.