Deși în ultima perioadă tot mai multe scandaluri au la bază aroganța polițiștilor, inclusiv ultramediatizatul caz de la Caracal, se pare că unii dintre oamenii legii nu au învățat nimic din asta. O reacție la fel de defectuasă a organelor de poliție a fost înregistrată și într-o comună suceveană, unde un localnic care și-a simțit viața pusă în percol și a sunat la 112, s-a trezit cu o amendă pentru apelare „abuzivă”.

O situație revoltătoare a avut loc pe 4 august în localitatea suceveană Ostra, când un bărbat, în timp ce se întorcea de la cumpărături cu soția sa, a fost „bombardat” cu pietre de către vecinul său care nu dorește să îl lase să treacă pe puntea de acces care duce spre domiciliu. Pentru că nu a fost prima dată când între cei doi au existat incidente, în trecut octogenarul lovindu-l pe acesta cu parul în cap și pentru că de-a lungul timpului a amenințat că le va arunca de pe punte pe cele două fiice minore ale reclamantului, cel din urmă a considerat de cuviință că este necesar să apeleze numărul unic de urgență 112.

Potrivit bărbatului, echipajul de poliție a sosit după mai bine de două ore, iar după ce polițiștii au discutat cu bătrânul recalcitrant l-au sfătuit prietenește pe bărbat să facă pace cu scandalagiul, să-și ceară tot el scuze și să-i ofere acestuia în semn de pace, o sticlă de suc și două banane.

Într-una din zilele următoare bărbatul a fost apelat telefonic de către agentul de poliție care l-a invitat la Secția de Poliție Stulpicani, neprecizând însă motivul invitației.

„Am fost sunat de polițist, care m-a chemat la secție. Eu l-am întrebat dacă are legătură cu evenimentul de duminică și el mi-a zis că nu, doar să vin să discutăm când am timp. Nu mi-a spus că este obligatoriu să mă prezint într-o zi și la o oră anume. Tocmai de asta, pentru că lucrez de dimineață până seara și ajung acasă târziu, iar Secția de Poliție se închide la ora 16:00, nu am putut răspunde invitației”, a declarat bărbatul care a sunat la 112.

Deși conflictul este unul vechi, iar bătrânul a provocat și în trecut scandaluri, polițiștii prezenți la fața locului au considerat că apelul bărbatului la numărul unic de urgență a fost un abuz, cel din urmă fiind pus să plătească o amendă de 500 de lei.

„Cu câțiva ani în urmă bătrânul a vrut să mă lovească în cap. Am și certificat medico legal. Doctorul mi-a spus că dacă nu mă apăram cu mâinile, putam să fiu mort. De aceea, simțind că viața mea este pusă în pericol, am sunat la 112. Se pare însă că, polițistul nu a gândit la fel ca mine, acesta considerând că am făcut un abuz. Așa se face că astăzi (n.r. 13 august) am primit prin Poștă o amendă de 500 de lei. Nu mi se pare deloc corect”, a mai declart bărbatul.

Contactat de reporterul SuceavaLive, agentul de poliție care a preluat apelul de la 112 și a intervenit pentru a aplana conflictul dintre cei doi bărbați din Ostra, a manifestat o atitudine arogantă, declarând simplu: „Avem purtător de cuvând pentru asta!”, fără a sta să asculte vreo întrebare.

Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, a transmis că reclamantul poate contesta amenda și, de asemenea, poate formula o plângere scrisă adresată IPJ sau se poate adresa instanței de judecată.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.