În perioada 22-26 mai 2019, la Școala de resurse naturale din Svenljunga – Suedia, s-a desfășurat Concursul Internațional European championship forestry skills, la care au participat elevi de la licee silvice din 17 țări europene.

România a fost reprezentată de un echipaj de la Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenescalcătuit din elevii Moisiuc Alexandru, Gabriel Rusu, Miroslav Polacek, ȘtefanVermesan, îndrumați de către prof. Alina Cuciurean și maistrul instructor Barbu Cristian.

Concursul a constat din următoarele probe:
1. Traseul forestier – pe parcursul a 2,8 km elevii au avut de recunoscut specii de arbori, vânat, dăunători, de calculat suprafața de bază, diametrul mediu, de măsurat înălțimea unui arbore, de determinat vârsta unui arbore, panta terenului, o probă de prim ajutor și o probă surpriză – realizarea unui puzzle din bucăți de lemn.
La proba de traseu forestier echipa României s-a situate pe locul II, deși a  înregistrat punctajul maxim de 4875 puncte, același ca echipa Austriei, departajarea făcându-se după timp, diferența fiind de 3 minute.
2. Mânuirea motoferăstrăului – tăierea de precizie –elevul Polacek Miroslav de la Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, s-a clasat pe locul II, iar echipa pe locul IV.


În clasamentul general pe țări, România s-a clasat pe locul III, după Austria și Italia.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.