Salvați Copiii filiala Suceava, în parteneriat cu Shopping City Suceava, a derulat în perioada 1 – 3 mai, campania de strângere de fonduri pentru proiectul C.A.S.A. (Construim, Asistăm Social, Acționăm).

În campanie au fost implicati peste 40 de voluntari și specialiști ai organizației care au susținut, pe lângă activitatea de informare asupra proiectului și strângere de fonduri, ateliere de facepainting, desene și felicitări pentru sărbătoarea de Paște și realizare de covorașe – un simbol al contribuției copiilor la dotarea casei ce va fi construite cu sprijinul comunității sucevene.

La finalul celor trei zile de campanie, suma donată de către suceveni este în valoare de 4.796,40 lei.

Le mulțumim tuturor pentru sprijin și pentru faptul că au ales să susțină proiectul C.A.S.A.

Proiectul C.A.S.A (Construim, Asistăm Social, Acționăm) s-a născut ca o continuare firească a intervenției organizației în comunitățile cu risc, pentru prevenirea traficului de persoane, prin proiectul Programul Regional de Răspuns la Problematica Traficului de Copii. În cadrul acestui proiect, familia Pascariu a avut calitatea de beneficiar, deoarece a fost identificată ca o familiei cu risc, datorită nivelului de subzistență în care trăiește și a marginalizării și excluderii sociale. Una dintre cauzele marginalizării și excluderii sociale este determinată de condițiile de locuit ale familiei.

În prezent, locuința în care trăiește familia Pascariu are o suprafață ce nu depășește 30 mp și este alcătuită din două camere, un hol de intrare și o bucătărie. Locuința este făcută din chirpici şi calaburi și nu asigură nici măcar condițiile minime de locuit, reprezentând un pericol real pentru familie, datorită riscului de a se dărâma. Obiectivul proiectului C.A.S.A. este de a asigura familiei Pascariu un spațiu de locuit sigur, care să ofere condiții minime de învățare pentru copii. Ne-am propus ca, prin muncă voluntară, să construim 2 camere (una pentru băieți), o bucătărie și o baie. Pentru atingerea acestui obiectiv avem nevoie de resurse materiale (materiale de construcții) și financiare, care vor fi utilizate pentru construcție.

Dacă doriți să vă alăturați și să sprijiniți proiectul (cu bani sau materiale de construcții), persoanele de contact sunt Mircea Petriuc – coordonator proiect, Lena Ailincă – asistent social, tel: 0230 525 559, email: suceava@salvațicopiii.ro.
Donații se pot face și în contul IBAN RO64RNCB0234023048700001 deschis la BCR Suceava, cu mențiunea „pentru proiectul C.A.S.A.”
2505 2683 2847 DSCF0774

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.