Peste 70 de poliţişti judiciarişti şi luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale au participat ieri, 18 august, la o acţiune de amploare organizată de IPJ Suceava pe raza judeţelor Suceava şi Bistriţa Năsăud, pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în furtul şi traficul de vehicule industriale şi de mare tonaj.

Au fost efectuate mai multe percheziţii domiciliare şi descinderi poliţieneşti pe raza celor două judeţe. Vizate au fost patru persoane: un bărbat de 40 din oraşul Cajvana, județul Suceava, unul de 43 de ani din municipiul Fălticeni, județul Suceava, unul de 45 de ani, din localitatea Salva, județul Bistriţa Năsăud şi un al patrulea de 42 de ani din oraşul Cajvana, județul Suceava.

Percheziţiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii suceveni la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, existând date şi informaţii cu privire la faptul că  cele 4 persoane s-au asociat într-un grup infracţional şi au sustras de pe teritoriul statului italian, dar şi de pe teritoriul Romaniei, mai multe utilaje agricole, vehicule industriale, dar şi autoturisme pe care ulterior le-au transportat în judeţul Suceava şi le-au comercializat către persoane fizice şi societăţi comerciale, în baza unor acte falsificate. Prejudiciul în acest dosar este estimat la aproape 200 de mii de euro. Faptele au fost săvârşite în perioada 2013-2014.

Cele patru persoane sunt acuzate de furt calificat, înşelăciune în formă continuată şi tăinuire în formă continuată.

Instrumentarea prezentei cauze a avut la bază şi alte lucrări penale din ultimii doi ani, în care poliţiştii suceveni, în colaborare cu autorităţile judiciare din Belgia şi alte state, au documentat activităţi infracţionale de aceeaşi natură, prejudiciul total ridicându-se la aproape 1 milion de euro.

În cadrul acţiunilor desfăşurate şi a percheziţiilor derulate au fost identificate şi ridicate în vederea confiscării vehicule de mare tonaj, un autoturism de lux, calculatoare, telefoane mobile, documente necesare înmatriculării vehiculelor, înscrisuri cu valoare probatorie în cauză, sume de bani (peste 10 mii de lei). Au fost ridicate 6 tractoare agricole, o semiremorcă şi un autoturism ce era semnalat ca fiind furat din Elveția. De asemenea, unul dintre tractoare figura ca fiind furat în anul 2013 din localitatea Botoşana, județul Suceava, acesta fiind restituit proprietarului.

Trei bărbaţi au fost conduşi la sediul IPJ Suceava, în urma audierilor poliţiştii dispunând prin ordonanţă reţinerea a două persoane, respectiv bărbatul de 40 din oraşul Cajvana, județul Suceava şi cel de 43 de ani din municipiul Fălticeni, județul Suceava pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei competente, cu propunere de emitere a mandatelor de arestare preventivă.

Cei doi bărbaţi au fost introduşi în arestul IPJ Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.