Rică Răducanu, celebrul portar al echipei Rapid Bucureşti şi al Naţionalei României, a fost internat la Spitalul Colentina, miercuri dimineață.

Rică Răducanu sau, pe numele său adevărat, Necula Răducanu, a fost internat pe secția de Urologie a spitalului Colentina.

Numele celebrului fotbalist va fi veșnic legat de echipa sa de suflet, Rapid București, unde a jucat între 1965 și 1975. Pentru Rică Răducanu, Rapidul nu a fost doar un club de fotbal ci întreaga sa viaţă, el fiind prezent mai tot timpul la stadion şi în preajma echipei. A prins 233 meciuri la Rapid în 1965-1967 şi a contribuit la cucerirea titlului din 1967 şi a Cupei României în 1972 şi 1979.

Pentru performanțele realizate în timpul carierei sportive, Rică Răducanu a primit titlul de maestru emerit al sportului, iar la 25 martie 2008 preşedintele României Traian Băsescu i-a conferit Ordinul ”Meritul sportiv” Clasa a III-a. Tot în 2008 a primit şi titlul de cetăţean de onoare al Capitalei, în semn de preţuire pentru activitatea sa sportivă de-a lungul timpului.

 

 

sursa: www.a1.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.