Tiberius Brădăţan, candidatul PSD pentru Primăria Suceava, a anunţat ieri că, după ce va câştiga conducerea acestei instituţii, banul public va fi cheltuit pe baza construirii unui sistem de măsurare a performanței.

Tiberius Brădăţan a arătat că acest sistem este necesar pentru ca fiecare leu să poată fi justificat prin îmbunătățirea serviciilor pe care administrația publică trebuie să le ofere cetățenilor. „Dorința mea este ca bugetele anuale să fie fundamentate și supuse aprobării numai după o analiză riguroasă a nevoilor cu care se confruntă comunitatea. Pentru aceasta vom solicita sprijinul cetățenilor sa participe alături de noi la identificarea acestor nevoi, urmând ca acestea să fie rezolvate având în vedere în primul rând criteriile de eficiență. Asta înseamnă că vom investi bani cu prioritate acolo unde cerința și numărul cetățenilor beneficiari va fi mai mare”, a explicat Tiberius Brădăţan.

El a declarat că pentru a realiza toate obiectivele propuse sunt necesare resurse financiare suficiente, motiv pentru care atenția sa va fi îndreptată asupra creșterii capacității de finanțare, însă nu prin mărirea impozitelor și taxelor locale, ci prin îmbunătățirea capacității de identificare și colectare a veniturilor locale stabilite conform legislației în vigoare, atragerea de finanțări nerambursabile din fondurile guvernamentale și europene, crearea de oportunități pentru dezvoltarea afacerilor, care implicit vor aduce venituri și la bugetul local.

„Pentru realizarea acestor deziderate vom îmbunătăți managementul financiar al Primăriei Suceava, din care nu va lipsi transparența cheltuirii banului public și o mai bună comunicare și relație cu contribuabilii prin diferite forme, astfel încât cetățeanul să nu mai simtă că are doar obligații de plată a impozitelor și taxelor locale, ci că poate deveni un pion important în dezvoltarea orașului în care trăiește, prin sugestiile și implicarea sa civică în schimbarea feței municipiului Suceava, care, din păcate, azi are o culoare cenușie”, a declarat candidatul PSD pentru funcţia de primar al Sucevei.

  • Activitatea Primăriei Suceava va fi evaluată anual iar rezultatele vor fi prezentate cetăţenilor

 

Tiberius Brădăţan a subliniat că pentru o transparenţă cât mai mare, activitatea primăriei va fi evaluată anual prin stabilirea de indicatori de performanță, a căror realizare va fi comunicată anual cetățenilor pe site-ul Primăriei precum și prin mass media locală.

„Având în vedere că modul de stabilire a bugetului și de urmărire a execuției sale în condiții de eficiență și control al modului de folosire a banului public constituie premiză pentru schimbarea în bine a feței municipiului, vom depune toate eforturile pentru a nu-i dezamăgi pe concetățenii noștri”, a spus Brădăţan, care a mai adăugat că „pentru a realiza tot ce mi-am propus în această strategie am nevoie de ajutorul locuitorilor Sucevei, fiind conștient de realitatea constatărilor lui Niccolo Machiaveli care spunea «Nu există lucru mai greu de plănuit, mai îndoielnic de reușit și mai periculos de stăpânit decât crearea unui nou sistem, fiindcă inițiatorul va avea de înfruntat dușmănia tuturor celor care au de câștigat din păstrarea vechilor stări, iar în cei care au de câștigat din înființarea noilor sisteme n-ar găsi decât apărători cu jumătate de gură»”.

Tiberius Brădăţan a ţinut să le transmită sucevenilor că nu va renunţa la realizarea a ceea ce şi-a propus, şi anume crearea unui sistem orientat pe rezultate şi concentrat pe beneficiari, adică pe cetăţenii Sucevei.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.