Peste 700 de persoane s-au ridicat în picioare și au cântat „Acasă-i România”, alături de Laura Olteanu și invitații săi, duminică, 31 martie 2019, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Suceava.  Artista a reușit să aducă la Suceava, printr-un spectacol-eveniment,  nume sonore din folclorul românesc, artiști renumiți de dincolo de sârma ghimpată, dar și celebra Orchestră a fraților  Advahov.
Acest spectacol a fost în definitiv mai mult decât un eveniment cultural-artistic: a transmis emoție, a făcut inimi să vibreze și a readus în suflet mândria de a fi născut pe pământ românesc. Toate acestea pentru că munca de ani întregi a unui artist, devotamentul unei echipe de profesioniști și dragostea unui public minunat au dus la reușita incontestabilă a evenimentului. Acest lucru a fost evident încă din debutul spectacolului, care a fost unul inedit.
În întunericul pătrunzător, după ce s-au auzit sunetele clopotelor de la Putna, cuvintele istorice ale domnitorului Ștefan cel Mare au răsunat în sala arihplină, iar urmașii-urmașiilor Măriei Sale aveau să simtă încă o dată că „Acasă-i România”.
După ce și-a salutat publicul numeros și după ce și-a trăit clipa pe care o aștepta de multă vreme, Laura Olteanu a știut că următoarele momente ale spectacolului nu pot fi decât reușite și memorabile.

„Am văzut, după ce am început să cânt, oameni care plângeau, am simțit că emoțiile frumoase care încercau să își facă loc la mine în suflet s-au îndreptat către publicul de la Suceava. Am avut un munte de energie și am așteptat acest spectacol de o viață. Astfel de momente îmi dau putere și mă încurajează să povestesc prin acest cântec unei lumi întregi câtă frumusețe cuprinde cuvântul ROMÂNIA”, a declarat artista după primele minute de spectacol.

Fiecare artist care a urcat pe scenă a avut parte de o primire călduroasă, aceștia fiind de cele mai multe ori aplaudați la scenă deschisă.
Marcela Fota, Lucian Drăgan, Aurora şi Săndel Mihai, Sorin Filip, Adriana Ochişanu, Gheorghe Rizea și  Igor Rusu, alături de dansatorii de la Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” au reușit să îi facă pe cei prezenți să se desprindă de cotidian și să își adauge în cufărul amintirilor aceste momente de veselie și voie bună.

„Am găsit un public excepțional aici la Suceava, care ne-a primit cu multă dragoste, iar noi știm bine că ce a reușit Laura Olteanu să organizeze nu este deloc simplu și o felicităm din toată inima. «Lucru mare-i omenia și Acasă-i România»”, au spus Aurora și Săndel Mihai după ce au ieșit de pe scenă.

Frații Advahov, lecție de înalt profesionalism pe scena suceveană

Dansul degetelor de pe clapele acordeonului lui Vitalie Advahov și sufletul viorii lui Vasile Advahov, dar și talentul virtuoșilor artiști care compun Orchestra Fraților Advahov au făcut parcă sala să vibreze în ton cu sunetele lor. Nu e de mirare că aceștia au fost aplaudați minute în șir de publicul sucevean.

„A fost exact așa cum ne-am dorit și vreau să o asigur pe Laura că vom fi mereu lângă ea când va avea nevoie de Orchestra Fraților Advahov. Vrem să subliniem și alt lucru important: «Acasă-i România» nu se termină aici.  «Acasă-i România» abia acum începe”, au transmis Vitalie și Vasile Advahov.

Toți cei care au fost prezenți la spectacolul Laurei Olteanu au  primit la intrarea în sala de spectacol CD-ul „Acasă-i România” al Laurei Olteanu, împreună cu Orchestra Fraţilor Advahov.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.