Din cele 14 funcții de vicepreședinte ale Parlamentului European pentru care au candidat anul acesta 15 deputați ai celor 7 grupări politice europene, româncele Adina Vălean (PNL/ Partidului Popular European) şi Corina Crețu (PSD/ Socialiști şi Democrați) au câștigat fiecare câte un mandat de vicepreședinte.

Adina Vălean este absolventă a facultății de matematică și a fost, în perioada 2007-2009, raportor pentru un proiect de directivă al Comisiei Europene pentru reducerea tarifelor în roaming pe teritoriul UE. Raportul ei a fost adoptat de Parlamentul European în aprilie 2009.

Corina Crețu a absolvit facultatea de Cibernetică, este vicepreședinte al Grupului S&D și a fost membră a Delegației Europarlamentare pentru Relațiile cu Congresul SUA din Parlamentul European.

Adina valean si corina cretu

Pe de altă parte, fostul legislativ european este format din 27 de state, incluzând 24 de limbi oficiale. Acesta a avut 98 de întruniri cu parlamentele naționale ale statelor membre. Lor li se adaugă 1557 de întâlniri de negociere cu Parlamentul și Consiliul European și adoptarea a 2790 de acte, dintre care 1270 de acte legislative. În același timp, cele 23 de comitete, dintre care 20 permanente și 3 temporare, au adoptat în cadrul celor 2881 de întruniri, 2110 rapoarte.

Parlamentul European are câteva milioane de fani pe cele mai cunoscute rețele de socializare.

activitate parlamentul european

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.