Miercuri, aerul rece ajunge și în jumătatea sudică a țării, o să plouă în multe zone, iar pe la munte vor domina ninsorile.

Temperaturile coboară sub valorile normale. Vom avea de la 6, la 13 grade, iar în sud și în sud-vest, vântul va spori senzația de frig.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea și Bărăgan găsim atmosferă închisă și rece, cu ploi din când în când și un vânt destul de insistent. Temperaturile scad față de marți și vor fi cel mult 13 grade la malul mării.

Se răcește și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Maximele se opresc pe la 9…10 grade, valori mai scăzute decât în mod obișnuit. Cerul rămâne acoperit toată ziua, vin și ceva ploi, iar vântul devine mai activ.

În nordul Moldovei și în Bucovina, ploile apar sporadic, zărim trecător soarele, iar temperaturile rămân modeste și nu vor depăși 12 grade. Miercuri noapte se răcește și mai tare: minimele ajung pe la 1…2 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș nu prea sunt semne de ploaie, dar vom avea o zi cam mohorâtă și până la 12…13 grade în termometre.

În vestul țării găsim mulți nori și ploi cam peste tot. Izolat se pot strânge cantități mai mari de apă și se încălzește ușor.În ținuturile centrale se anunță vreme urâtă cu înnorări și ploi cam peste tot, iar în zonele de munte vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.Se strică vremea și în sud-vestul țării. O să plouă în mai multe reprize. Pe la munte va ninge, vântul va prinde putere și va accentua senzația de frig. Temperaturile scad cu 4-5 grade față de ziua trecută.

În sudul țării găsim vreme închisă și ploi, iar vântul va agita atmosfera. Maximele termice scad și aici cu 4-5 grade față de marți.

În București, dimineața mai prindem un pic de ceață, apoi se arată soarele, dar va fi puțin mai răcoare decât marți. Maxima se va opri pe la 17 grade. Treptat, se întețește vântul, iar presiunea atmosferică se apropie de normal.La munte, vremea se răcește rapid. Miercuri va ploua în Munții Apuseni și jumătatea nordică a Carpaților Orientali, iar pe seară, precipitațiile ajung și în restul masivelor. Ploile se transformă treptat în lapoviță și ninsoare, iar în Orientali și pe crestele Meridionalilor se va depune strat de zăpadă.

Prognoza pe următoarele 4 zile

Joi, se face și mai frig, iar în jumătatea sudică a țării vin alte precipitații: vor fi ploi pe la câmpie, lapoviță în zona deluroasă și ninsori la munte. Prin sud și sud-est, vântul amplifică senzația de rece, dar prin nord apare trecător soarele.

Și vineri avem vreme rece, deși temperaturile cresc ușor. Dimineața s-ar putea să picure în zonele joase, iar pe la munte vor fi condiții de lapoviță, apoi cerul se degajează treptat.

Sâmbătă se mai încălzește puțin și ajungem la normal cu temperaturile. Vom avea vreme frumoasă aproape peste tot. Doar prin sud-vest și la munte mai pot să vină câțiva stropi, iar vântul va mai avea unele porniri în sud-vestul, nord-estul țării și prin Carpați.

Sursa: Știrile Pro Tv

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.