Aproape jumătate dintre familiile din România care aveau o pisică înainte de pandemie au adoptat încă una în perioada de criză medicală, ţara noastră fiind astfel pe locul doi în topul statelor cu cele mai multe pisici adoptate, după Ungaria.

În plus, ​10% dintre români au adoptat o pisică de la începutul pandemiei şi până în prezent, arată un raport Ipsos realizat pentru Mars Petcare.

Astfel, România a ajuns una dintre țările europene cu cele mai multe noi adopții de pisici, cu o creștere de aproape 12% în perioada martie 2020 – februarie 2021 și cu 13,6% din martie anul trecut.

Pandemia de COVID-19 a schimbat comportamentul românilor și i-a inspirat să redescopere dragostea pentru animalele de companie.

Românii ştiu că pisicile înseamnă mult timp şi răbdare, adică un angajament pe termen lung, dar au ales să adopte astfel de animale de toate vârstele pe timpul pandemiei.

Raportul a fost realizat în opt țări europene (Austria, Belgia, Danemarca, Italia, Spania, Suedia, România și Ungaria) pe un eșantion total de 8.028 de respondenți în perioada martie 2020 – februarie 2021 și 8.088 de respondenți din martie 2021. Dintre respondenți, 1.061, respectiv 1.100 sunt din România, relatează psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.