Într-o declarație politică făcută în plenul Camerei Deputaților, profesorul universitar Sanda-Maria Ardeleanu a afirmat că în aceste zile sunt organizate adevărate festivități de predare a cheilor microbuzelor școlare.

Deputatul PDL, prof. univ. Sanda-Maria Ardeleanu, a declarat că în calitatea de deputat de Suceava și membru în Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, a semnalat în numeroase rânduri, prin declarații politice, interpelări în scris sau directe, problemele legate de cauzele abandonului școlar. Ardeleanu a mai precizat că nevoia de microbuze și autobuze era unanim recunoscută, iar promisiunile se făceau, de fiecare dată, „cu termene clare”. Deputatul sucevean s-a arătat fericit de demers, dar îl consideră doar în anii electorali.

„Mă bucur sincer de bucuria inocentă a elevilor care vor fi ajutați să nu mai părăsească școala sau să străbată drumul, și așa lung și greu al învățăturii, în condiții deloc europene. Constat că a trebuit să intrăm într-o nouă campanie electorală pentru ca acele promisiuni să fie onorate”, a afirmat deputatul Ardeleanu.

Deputatul PDL a remarcat faptul că microbuzele școlare au devenit anul acesta microbuze electorale, dar speră ca acestea vor fi folosite pentru elevi și nu pentru diverse evenimente organizate în comunitate.

„Sper însă, din toată inima, ca ele să nu fie folosite pentru a duce oameni la nunți sau la vot, așa cum s-a mai întâmplat, și ca, de data aceasta, investiția să meargă țintit și eminamente către destinatar. Mai mult, fac și un apel către Guvernul României de a sprijini primăriile pentru acoperirea costurilor viitoare legate de utilizarea mijloacelor de transport: combustibil, personal, întreținere, care, după cum știm, sunt cu greu suportate de bugetele unităților administrativ-teritoriale beneficiare, mai ales a acelora care nu fac parte din lanțul puterii”, a conchis deputatul PDL.

Ardeleanu speră ca acele microbuze să nu rămână piese de muzeu în curtea școlilor sau să plece spre alte destinații.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.