„Total de acord cu Martin Lidegaard (ministrul de Externe din Danemarca – n. red.). Romania, ca aliat NATO, este pe deplin solidara cu Danemarca. Amenintarea de a folosi forta impotriva unui stat NATO este inadmisibila. Sistemul antiracheta este doar pentru auto-aparare, cum este definit de altfel in Carta Natiunilor Unite, si nu are nimic de-a face cu Rusia”, a scris sâmbătă, pe Twitter, Bogdan Aurescu.
Rusia va considera tinte legitime toate tarile care vor gazdui instalatii antibalistice ale Aliantei Nord-Atlantice, a avertizat ambasadorul rus in Copenhaga, Mihail Vanin, amenintand ca navele militare daneze risca sa fie atacate daca Danemarca se va alatura sistemului antiracheta.
O replica dura a venit si de la Statele Unite, informează cei de la ziare.com.
„Statele Unite sunt alaturi de Danemarca in condamnarea declaratiilor facute de ambasadorul Rusiei. Astfel de afirmatii nu inspira incredere si nu contribuie la pace si stabilitate”, a reactionat ambasadorul SUA, Ruffus Gifford, intr-un mesaj transmis prin Twitter.
Danemarca a acceptat, in august 2014, sa participe cu cel putin o fregata la sistemul antiracheta NATO din Europa, care va include elemente terestre, stationate in Romania si Polonia, si instalatii navale.
Lasa un raspuns