România este în pragul unei epidemie de gripă după ce 39 de persoane au decedat, iar alte câtea mii au fost diagnosticaţi cu această afecţiune. Marţi va fi ziua decisivă în care Ministerul Sănătăţii va anunţa dacă va declara o epidemie de gripă.

În acest sens, Sorina Pintea a recomandat celor care au simptome de gripă să nu aglomereze unităţile de primiri-urgenţe ci să meargă la medicul de familie înainte şi să evite automedicaţia.

”Săptămâna viitoare va fi decisivă. Dacă numărul cazurilor diagnosticate va fi mai mare decât numărul cazurilor estimate atunci vom declara epidemie de gripă. În ceea ce privește pacienții care au simptomele unei gripe, aceștia trebuie să se adreseze în primul rând medicului de familie, apoi să evite automedicația și să respecte cu strictețe lucrurile transmise de ministerul Sănătății. Marți vom decide dacă declarăm epidemie de gripă”, a declarat Sorina Pintea, la Antena 3.

Ministrul Sănătăţii a subliniat că şi în acest moment este foarte eficient ca populaţie să apeleze la vaccinul antigripal.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.