Pe fondul atacului chimic din Siria – ce a stârnit un adevărat conflict între Rusia și Statele Unite ale Americii -, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a făcut un mesaj important cu privire la poziția României în această problemă.

Mai precis, joi, în cadrul unei întâlniri cu omologul său francez,  Jean-Yves Le Drian, Meleșcanu a afirmat că statul român condamnă condamnă ferm utilizarea armelor chimice în orice circumstanţe, în orice împrejurare, dar mai ales atunci când este vorba de folosirea lor împotriva civililor.

”România condamnă ferm utilizarea armelor chimice în orice circumstanţe, în orice împrejurare, dar mai ales atunci când este vorba de folosirea lor împotriva civililor. Sprijinim ferm ideea de a investiga, de a pune la dispoziţia organismului special, un organism care trebuie să fie imparţial şi independent, toate datele pentru a putea să vedem care sunt realităţile din teren şi, în al doilea rând, măsurile care ar trebui să fie întreprinse la nivelul societăţii internaţionale”, a afirmat şeful diplomaţiei române.

Totodată, o părere asemănătoare a avut și ministrul francez pentru Europa şi Afaceri Externe, Jean-Yves Le Drian. Acesta a afirmat, în cadrul conferinței de presă, că un atac cu arme chimice este „intolerabil”: „Există o linie roşie în ceea ce priveşte situaţia din Siria, dar această linie roşie este valabilă şi pentru alte situaţii – este respectul nostru pentru Convenţia Internaţională privind Interzicerea Armelor Chimice din 1993. (…) Suntem fermi şi, cum a spus preşedintele Republicii (Emmanuel Macron – n.r.) alaltăieri, această situaţie nu este tolerabilă. Această linie roşie a fost trecută şi trebuie să luăm decizii în zilele ce urmează”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.