România și-a dublat numărul de milionari față de anul trecut. Dar numai două persoane din topul bogaților au averi de peste 500 milioane dolari.

Potrivit unui studiu al băncii elvețiene Credit Suisse, citat de Profit.ro, numărul românilor cu o avere estimată la peste un milion de dolari a crescut la peste 30 de mii persoane la mijlocul acestui an, față de 15.980 de persoane în iunie anul trecut.

Este o creștere de aproape 100% în doar un an. Totodată, numărul românilor cu o avere cuprinsă între o suta de mii de dolari și 1 milion de dolari aproape s-a triplat, de la 385 de mii de persoane la 1,11 milioane de persoane, în același interval analizat. Dacă mărim suma, vedem cum scade numărul de bogați, scrie digi24.ro.

Doar 22 de români au o avere estimată între 100 și 500 milioane de dolari. Iar în vârful topului, vedem că au reușit să ajungă doi români, ce au estimate averi de peste 500 milioane de dolari fiecare.

În ceea ce privește distribuția avuției private, aproape o treime dintre români, 29,8% au o avere mai mică de 10 mii de dolari, 62,9% au o avere estimată între 10 mii și o sută de mii de dolari, 7,2% între o sută de mii și un milion de dolari, iar 0,2% au averi de peste un milion de dolari.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.