România va dona Republicii Moldova 96 de microbuze destinate transportului elevilor, donația urmând să fie concretizată în cadrul ședinței în format restrâns a guvernelor celor două țări, care se va desfășura joi, la Piatra Neamț.

„Sunt lucruri concrete pe care le vom decide în şedinţa noastră comună de mâine, de la Piatra Neamţ. Unul dintre ele este cel legat de donaţia pe care România o face către Republica Moldova – cele 96 de microbuze destinate transportului elevilor”, a declarat premierul Grindeanu la începutul şedinţei de Guvern.

Potrivit şefului Executivului, această donaţie este o continuare a unui program din anii anteriori.

„În anii trecuţi, noi am mai donat 100 de microbuze, dacă vorbim de acest subiect. Relaţia dintre România şi Republica Moldova e o relaţie specială, având în vedere rădăcinile comune istorice şi aşteptările pe care societatea şi din România şi din Republica Moldova le au. De aceea, o considerăm o (…) şedinţă extrem de importantă”, a mai spus Grindeanu.

La rândul său, vicepremierul Sevil Shhaideh a afirmat că donaţia a fost agreată în baza schimburilor de scrisori între Guvernele României şi Republicii Moldova.

„În cadrul şedinţei de mâine, de la Piatra Neamţ, vom agrea şi lista localităţilor unde aceste microbuze vor merge. (…) Ele sunt deja achiziţionate, sunt pregătite, mai urmează doar să le transportăm către Chişinău. Deci sperăm că în maxim trei săptămâni aceste microbuze să ajungă în Piaţa Mare din Chişinău, unde vom face donaţia efectivă către Guvernul Republicii Moldova”, a arătat Sevil Shhaideh, potrivit Agerpres.