În regiunea Cernăuți au fost cel puțin două cazuri de dată recentă în care grănicerii ucraineni au prins tineri care voiau să treacă ilegal în România, de teama de a nu fi recrutați.
Departamentul Regional de Vest al Serviciului de Frontieră de Stat al Frontierei Ucrainei a comunicat că, în total, 10 tineri ucraineni care au încercat să treacă ilegal granița româno-ucraineană au fost prinși, cu focuri de armă.

Un prim caz a fost în după-amiaza zilei de 2 august, când un grup de opt bărbați a fost descoperit de echipa de grăniceri a sectorului Fântâna Albă (Bila Krynytsia – transiliterarea denumirii ucrainene) al departamentului „Porubnea”. Dispozitivul de alarmă a fost activat iar necunoscuții care se îndreptau spre graniță au încercat să fugă când au apărut grănicerii. Pentru a opri pe tinerii care încercau să fugă în România, au fost tragă mai multe focuri de avertisment.În urma cercetărilor, a rezultat că fugarii sunt locuitori ai regiunilor Cernăuți și Ivano-Frankovsk, cu vârste cuprinse între 25 și 39 de ani. În mod evident, ei încercau să treacă granița deoarece nu voiau să fie recrutați în armata ucraineană și trimiși pe front.

Ceilalți doi care doreau să intre ilegal în România și despre care a informat Departamentul Regional de Vest al Serviciului de Frontieră de Stat al Frontierei Ucrainei au fost opriți tot de grăniceri ai departamentului „Porubnea”, în aceeași zi de 2 august, în acest caz fiind vorba de doi locuitori ai regiunii Cernăuți. Toți infractorii au fost duși la unitatea de frontieră pentru a fi trași la răspundere administrativă – legislația penală din Ucraina cuprinde o serie de infracțiuni care presupun o asemenea răspundere – în temeiul articolului 204-1 din Codul de procedură penală „Trecerea ilegală sau încercarea de trecere ilegală a frontierei de stat a Ucrainei”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.