Germania se confruntă cu o criză a forţei de muncă şi vrea să angajeze în acest an 400.000 de muncitori calificaţi din străinătate.

De asemenea, cancelarului Olaf Scholz a decis şi creşterea salariului minim la 12 euro pe oră pentru a face mai atractive locurile de muncă, anunţă Digi24.

Cu toate acestea, în Parlamentul german se discută o lege privind imunizarea generală. Proiectul vaccinării obligatorii – inclusiv pentru muncitorii străini – intră în discuţia Bundestagului săptămâna aceasta.

Conform sursei citate, muncitorii români din abatoare au fost acuzaţi că nu respectă normele anti-COVID şi chiar că au adus virusul în Germania, iar acum se încearcă impunerea vaccinării obligatorii în abatoare.

În orice caz, obligativitatea vaccinării pentru toată populaţia adultă din Germania ar putea să intre în vigoare abia din vara acestui an”, a subliniat jurnalista Alina Kuhnel pentru Digi24.

Jurnalista germană a arătat că românii care muncesc acolo nu se vaccinează deoarece sunt influenţaţi de rudele din România şi de ştirile din mass-media. De aceea preferă să se testeze periodic, mai ales că testele sunt gratuite, relatează psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.