Românii din Italia, din zonele unde e coronavirus, sunt îndemnaţi să nu se mai întoarcă acasă: “Să ne protejăm părinţii şi fraţii”. Apelul, postat pe aproape toate grupurile de Facebook ale românilor din Italia, a devenit viral.

Italia a devenit ţara europeană cea mai afectată de coronavirus, fiind înregistrate deja trei decese şi peste 150 de cazuri de persoane infectate. 11 localităţi au fost închise total de autorităţi şi în 4 regiuni au fost oprite toate activităţile publice.
Sute de români au fugit pur şi simplu de frică, în ţară, astfel că mesajele au început să curgă pe Facebook. Unul dintre ele a devenit viral.
Grupul Diaspora Milano a lansat apelul, care are deja mii de distribuiri: “Rugăm românii din Lombardia şi Veneto să nu meargă în România în această perioadă, dacă se poate evita. Haideţi să ne protejăm părinţii şi fraţii!”
“Personal consider că a te întoarce acasă acum ar fi un act de egoism,tocmai pentru că îmi iubesc mult familia eu nu aș face acest lucru. Restul …depinde de fiecare cum percepe situația!Cred că este o chestiune de conștiință și responsabilitate față de cei la care ținem!”, a fost comentariul lăsat de o femeie, la acest apel.
Alţii nu mai vor să vină acasă doar pentru că asta presupune o carantină de 14 zile, la sosirea în România din zonele afectate de coronavirus: “De ce să te mai duci, ca să stai departe de ai tăi 14 zile? Mai bine aşteptăm aici să trecem cu bine peste asta.”, a scris un alt român din Italia.

 

 

 

 

Sursa: www.observator.tv

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.