Romfilatelia continuă misiunea de a ilustra pe timbre cele mai apreciate tematici în filatelie și introduce în circulație o nouă emisiune de mărci poștale, intitulată Vânatul și pescuitul sportiv, prin care promovează fauna de pe teritoriul României.

PrintDedicată vânatului și pescuitului sportiv, unele dintre cele mai apreciate și longevive îndeletniciri ale oamenilor, emisiunea ste formată din 4 timbre, care ilustrează în imagini specii diferite, apreciate de vânătorii și pescarii sportivi. Timbrul cu valoarea nominală de 2 lei înfățișează Muflonul, singurul reprezentant al oilor sălbatice din Europa, care a fost introdus în România în perioada interbelică. Marca poştală cu valoarea nominală de 2,10 lei ilustrează Iepurele, întâlnit pe întregul teritoriu al țării, având activitate preponderent nocturnă. Capra neagră, a cărei particularitate o reprezintă sensibilitatea la schimbările de temperatură, obișnuind să-și aleagă locul de trai după mersul vremii și având activitate exclusiv diurnă, este prezentată pe timbrul cu valoarea nominală de 6,00 lei. Pe timbrul cu valoarea nominală de 7,60 lei este reprezentat Păstrăvul, specie răspândită în apele de munte, pretențioasă la condițiile de mediu, ce preferă pentru odihnă și pândă locurile ascunse din mâluri, stânci, pietre și râuri.

Alături de cele 4 timbre, emisiunea este completată de 1 plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite colile de 80 de timbre și minicolile de 8 timbre + 1 vinietă.

Începând cu ziua de marți, 9 iulie, emisiunea de mărci poştale Vânatul și pescuitul sportiv va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.