Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a vândut direct populaţiei, în primele zece luni ale anului, un volum de peste 1,3 milioane de metri cubi lemn pentru foc, cu 30% mai mult decât volumul total oferit pe parcursul anului trecut.

Astfel, până la finalul lunii octombrie, Romsilva a vândut direct populaţiei 1.365.888 de metri cubi lemn pentru foc, la un preț mediu de 170 de lei pe metru cub, fără taxă pe valoare adăugată.

Prețul lemnului pentru foc variază în funcţie de specie, sortiment şi condiţiile de livrare. Cele mai mari cantităţi de lemn pentru foc, aproximativ 70%, sunt disponibile la depozitele temporare amenajate de ocoalele silvice din cadrul Romsilva la drumurile auto, costurile de transport nefiind incluse în preţ.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a reuşit creşterea volumului de lemn pentru foc, livrat direct populaţiei, lemn rezultat în principal din lucrări de îngrijire şi de igienizare a pădurilor.

În urma unor eforturi susţinute, Romsilva a înregistrat, în ultimii doi ani, o evoluţie a volumului de lemn pentru foc livrat direct populaţiei, aproximativ 840 de mii de metri cubi în 2016 şi 1 milion de metri cubi în 2017.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva va furniza direct populaţiei, în anul 2018, conform estimărilor, un volum de 1,7 milioane de metri cubi lemn pentru foc.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor interesate, Romsilva a demarat o campanie de informare privind achiziţia de lemn pentru foc, toate informaţiile referitoare la oferta disponibilă fiind afişate la sediile ocoalelor silvice din cadrul regiei şi sediile primăriilor, precum şi prin anunţuri în presă locală.

De asemenea, aceste informaţii centralizate la nivelul direcţiilor silvice sunt prezentate pe pagina de internet a Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, www.rosilva.ro, la secţiunea „Informare publică – Disponibil lemn foc pentru populaţie”, toate informaţiile fiind actualizate de două ori pe lună.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare păduri proprietatea publică a statului şi asigură servicii silvice pe baze contractuale pentru aproximativ 1 milion de hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.