Pentru Sărbătorile de iarnă, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva ofera oferă spre vânzare 65.650 de pomi de Crăciun din care 53.040 sunt din specia brad, iar 12.610 sunt din specia molid sau alte specii răşinoase.

Din totalul sus-menţionat, 26.170 sunt puieţi ornamentali pentru Crăciun proveniţi din pepiniere proprii, iar 39.480 din culturi dedicate sub culoarele electrice, unde pot fi plantaţi doar pomi pentru Crăciun, sau din lucrări silvice de îngrijire a pădurilor, adică din extragerea arborilor tineri din culturi cu desime excesivă.

Din pepinierele silvice, pomii de Crăciun pot fi cumpăraţi cu rădăcina protejată sau direct în ghiveci, pentru a putea fi replantaţi după sezonul Sărbătorilor de iarnă. Soluţia replantării pomilor de Crăciun este recomandată de specialiștii Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, fiind promovată în rândul tinerilor prin programele de educaţie forestieră, pentru implicarea acestora în gestionarea durabilă a pădurilor.

Cei mai mulţi puieţi ornamentali pentru Crăciun provin din pepinierele silvice ale Direcţiilor Silvice Suceava, cu 6.800 de pomi, Ilfov, cu 5.600, şi Prahova, cu 3.400 de puieţi ornamentali.

Preţurile de vânzare variază între 15 şi 35 de lei, în funcţie de specie şi înălţime, pentru pomii de Crăciun recoltaţi în urma lucrărilor silvice, şi între 20 şi 360 de lei pentru pomii de Crăciun proveniţi din pepinierele Romsilva, în funcţie de dimensiuni şi condiţiile de livrare.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva susţine şi promovează achiziţionarea pomilor de Crăciun autohtoni şi, pentru a reduce la minimum impactul asupra mediului înconjurător, încurajează cumpărarea pomilor cu rădăcina protejată sau plantaţi în ghivece.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.