Intervenţiile de deszăpezire a străzilor din municipiul Suceava se vor face nu doar cu utilajele tradiţionale deja, ci şi cu maşini de teren dotate special pentru asemenea acţiuni.

În dotarea firmei de salubrizare Rosal Suceava au mai intrat şase utilaje noi –  patru freze de zăpadă, cu care se va interveni pe trotuare, la deszăpezire, dar şi cu două jeep-uri.

Viceprimarul Ovidiu Doroftei a precizat că după problemele cu care s-a confruntat în iarna trecută la deszăpezire, a cerut să se pună mai mult accent pe străzile din interiorul cartierelor.

„Pe străzile din cartiere şi pe trotuare au fost numeroase probleme. Nu de puţine ori s-a încercat să se intervină cu utilajele mari pe străzi din Zamca sau din George Enescu, doar pentru a se constata că nu au cum intra, sau chiar riscau să rămână blocate acolo”, a declarat Ovidiu Doroftei.

Maşinile de teren cu care s-a dotat Rosal pentru a interveni pe străzile înguste din oraş sunt prevăzute cu lamă specială, pentru îndepărtarea zăpezii, dar au şi rol de sărăriţă, având montat un dispozitiv special, comandat din America, pentru împrăştierea materialului antiderapant.

Una dintre maşinile de teren este o Toyota Hilux, iar cealaltă un Mitsubishi L200.

Conducerea firmei de salubrizare Rosal a adăugat că în această perioadă, principala preocupare este aprovizionarea cu material antiderapant, pentru a se putea interveni rapid în caz de ninsori.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Știm că reclamele sunt obositoare...

Am detectat faptul că folosești o extensie de blocare a reclamelor (AdBlocker). Pentru a putea vizualiza conținutul SuceavaLive și pentru a ne susține munca, te rugăm să dezactivezi extensia și să „Reîncarci pagina”.