În plină campanie electorală de prezidențiale, județul Suceava și-a exprimat deja, de mai multe ori în ultimii aproape 3 ani, susținerea față de Victor Ponta. Amintim de alegerile locale, când exista un USL, alegerile parlamentare, derulate în aceleași condiții, alegerile europarlamentare, unde PSD a zdrobit atât PNL-ul, cât și PDL-ul. Cel mai important este, însă, de ce sucevenii votează cu PSD. Haideți să vedem…

Dacă în 2012 se spunea că marea majoritate a sucevenilor care au votat USL au dat, de fapt, un vot împotriva PDL, nu același lucru se poate spune și despre alegerile europarlamentare, când sucevenii au votat PSD fără a avea cui să dea un vot negativ.

Deducem de aici că, în fapt, sucevenii au votat PSD din convingere, nu s-a repetat istoria din 2008, când pedeliștii au fost votați indiferent de nume, trecut, dosare…

Ajungem acum la alte alegeri extrem de importante pentru aceeași români. Din păcate, marea majoritate a candidaților sunt cam tot aceeași, de care suntem sătui, de care ne e lehamite. Puține nume s-au schimbat, puține echipe, însă cea a lui Victor Ponta nuanțează cu siguranță un alt tablou. Iar sucevenii au dovedit-o, din nou, pe 2 noiembrie, când au ieșit la vot și au votat Victor Ponta. Revenind la întrebarea de la începutul materialului, și anume de ce votează sucevenii Victor Ponta, cred că răspunsurile sunt clare. Suceava a a avut o perioadă foarte grea săptămânile trecute, când apa caldă și căldura au fost oprite. Primarul Ion Lungu a transmis la centru această problemă, iar prim-ministrul Victor Ponta a alocat banii pentru deblocarea situației, iar sucevenii beneficiază acum de normalitate. Cătălin Nechifor este nevoit să gestioneze problema centurii ocolitoare a municipiului Suceava, a transmis situația la centru, iar guvernul Ponta a deblocat contractul, astfel încât centura de ocolire să fie dată în folosință în cel mai scurt timp. Aeroportul internațional de la Suceava avea nevoie de un update, să-i spunem așa. Iar guvernul Ponta a asigurat finanțare pentru a se moderniza întreg aeroportul. Fondurile necesare pentru unitățile de învățământ din Suceava au fost transferate de la ministere în regim de urgență, tocmai pentru ca elevii și preșcolarii din Suceava să înceapă anul școlar în cele mai bune condiții. Drumul care leagă Suceava de Botoșani a fost finalizat înainte de termen, pentru că finanțarea a fost asigurată de Guvernul Ponta, etc, etc, etc.

Acestea sunt doar o parte dintre motivele pentru care sucevenii au decis că vor să voteze cu Ponta. Acestea sunt doar o parte din argumentele pentru care sucevenii au transformat culoarea Bucovinei într-un roșu care se aliniază la nivel de țară. Acestea sunt doar o parte din proiectele pe care Victor Ponta le-a finalizat în județul Suceava, în timp ce Crin Antonescu, alături de un partid galben, care de fapt era palid, dar nimeni nu îl vedea așa la momentul respectiv, pregătea ruptura USL-ului atât de apreciat de români, doar pentru interesul lui Traian Băsescu, pentru a continua modul de guvernare haotic, bunul mers al economiilor personale, pentru că economia a cam luat-o în cap în vremea guvernării Boc.

Sucevenii au înțeles nevoia de schimbare a generației care conduce, nevoie de schimbare a mentalității egoiste, nevoia de schimbare a regimului corupt, motiv pentru care sucevenii sunt cei care au votat, în marea lor majoritate cu Victor Ponta.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.