Președintele interimar al Partidului Social Democrat, Rovana Plumb, a reiterat, luni, după ședința Biroului Permanent al PSD, faptul că coaliția de la guvernare susține Guvernul Ponta. În același timp, șeful interimar al PSD a subliniat faptul că există o stabilitate din punct de vedere economic în regiune și declarând că PSD „nu va accepta o perturbare de la acest drum făcut de noul PDl care cu orice preț dorește instabilitate”.

„Transmitand un mesaj concret din partea noastra, acela ca din punct de vedere al actiunilor politice, coalitia de la guvernare sustine Guvernul Ponta. In ultimele saptamani am luat masuri extrem de importante pentru cetateni. Romania are de trei ori crestere economica – cresterea locurilor de munca si o colectare impresionanta a ANAF. Toate masurile sunt sustenabile. Incep romanii sa resimta reducerea cotei la 9% la alimente.

In concluzie, din toate datele pe care le avem, Romania se afla pe drumul cel bun. E un pol de crestere economica in regiune si facem apel ca avem nevoie in continuare de aceasta stabilitate si nu suntem de acord sa existe o perturbare de la acest drum facut de noul PDL care cu orice pret doreste instabilitate.

Am discutat despre modul in care actionam politic pe timp de vara la nivelul fiecarei organizatii judetene. Vom tine legat cu colegii si activul de partid. Principala prioritate pe care ne vom axa, ca si actuala guvernare, este legea salarizarii sectorului bugetar si vom incepe de saptamana aceasta consultari cu partenerii sociali, pentru ca pana la sfarsitul lunii septembrie sa finalizam legea salarizarii.

Romania nu e Grecia. Guvernul a facut curat si are inregistrata performanta din punct de vedere economic si al impactului social la nivelul cetatateanului”, a declarat Rovana Plumb.

Totodată, Rovana Plumb a declarat că social-democrații îl așteaptă pe VIctor Ponta să revină în țară.

„Il asteptam (n.r. – Victor Ponta). Ii dorim sanatate si in momentul in care medicii ii vor permite, se va intoarce in tara. Nu stim cand revine. Cu cat revine mai repede, cu atat va fi mai bine”, a adăugat președintele interimar al PSD.

În ceea ce privește legea salarizării, Rovana Plumb a declarat că noua viziune care privește salarizarea este „de a avea o echitate în sistemul bugetar”.

„In ceea ce priveste legea salarizarii n-am vrut sa inaintez niciun fel de propunere pana nu avem o discutie cu partenerii sociali. Salarizarea celor 3 puteri in stat trebuie sa fie la acelasi nivel. Noua viziune pe care o avem in ceea ce priveste salarizarea care in momentul de fata e haotica, este de a avea o echitate in sistemul bugetar. Viziunea cu care venim poate fi considerata un factor de combatere a coruptiei.

Ne vom organiza. Vom adopta exact strategiile si practica aferenta strategiilor dar desemnarea candidatilor e apanajul Comitetului Executiv National. De la bun inceput va spun ca in Biroul Permanent National nu s-a luat in discutie acest subiect. Exista sustinere pentru premierul Victor Ponta”, a conchis Rovana Plumb.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.